Demokrasi nöbetine kesintisiz devam

Diyarbakır, Mardin ve Bingöl'de vatandaşların Fetullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) darbe girişimine yönelik demokrasi nöbeti devam ediyor.

Demokrasi nöbetine kesintisiz devam

Diyarbakır merkez Kayapınar ilçesindeki Park Orman'da toplanan binlerce vatandaş, FETÖ'nün darbe girişimine tepki göstererek, Türk bayrakları açtı, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın posterlerini taşıdı.

Darbe girişimi gecesi yaşananlar sinevizyonda gösterilirken duygulu anlar yaşandı. Meydanda ''Ölürüm Türkiyem" şarkısının Kürtçe versiyonu çalındı, tekbir getiren grup, "Şehitler ölmez, vatan bölünmez", "Dik dur eğilme", "FETÖ'ye idam" sloganları attı.

NÖBETE DEVAM

Darbe girişimi sırasında şehit olan vatandaşlar için mevlit okutuldu, dualar edildi. Demokrasi nöbetinde, engelli, yaşlı ve çocukların da bulunduğu alanda, birlik ve beraberlik mesajları verildi.

Diyarbakır'ın Dürümlü mezrasında PKK'lı teröristlerin patlayıcı yüklü kamyonu infilak ettirdiği katliamda hayatını kaybedenlerin yakınlarından Çelebi Yaman, terör mağduru olduklarını belirterek, her gece demokrasi nöbetine katıldıklarını söyledi.

Yaman, şunları kaydetti: "Cumhurbaşkanımıza, hükümetimize destek olmak için buradayız. Cumhurbaşkanımızın ikinci emrine kadar, babam bile bana eve gel dese gitmem, bu meydanlarda olacağım ve darbe girişiminin olduğu ilk günden beri buradayız. Demokrasi nöbetine sonuna kadar devam edeceğiz."

Kaynak: Diyarbakır Söz