Dengbejler hünerlerini sergiledi

Müzik Şöleninde Öğrenci ve Dengbejler Hünerlerini Sergiledi

Dengbejler hünerlerini sergiledi

Hakkari Valiliği koordinasyonunda, Sosyal Destek Programı (SODES) projesi kapsamında yürütülen müzik şöleninde öğrenci ve dengbejler hünerlerini sergiledi.

İl Kültür Merkezi'nde düzenlenen müzik şölenine Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürü Hamide Nurgül Kaya, Kültür Müdürü Emin Özatak, Milli Eğitim Müdürlüğü Şube Müdürü Nurettin Özdemir, çok sayıda davetli ve öğrenciler katıldı.

HÜNERLERİNİ SERGİLEDİ

Aile ve Sosyal Politikalar Hakkari İl Müdürü Hamide Nurgül Kaya, SODES projeleri kapsamında kurumları bünyesinde yaklaşık 1 yıldır dört ayrı dalda müzik kursu verildiğini ifade etti. Kaya, "Yaklaşık olarak 1 yıllık eğitimin ardından bir müzik şöleni yapıldı. Kurs sonunda öğrenciler hünerlerini sergiledi. Programda dengbejler ve eğitimlerini tamamlayan kursiyerler güzel bir müzik ziyafeti verdi. Özellikle etkinliğe renk katan Hakkarili dengbejler ve yerel sanatçıları ile kursu başarı ile bitiren müzik eğitmenlerine teşekkür ederim." dedi.

Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürlüğü tarafında yürütülen müzik şöleninde öğrenci ve dengbejlerin söyledikler güzel Kürtçe zun havalar davetlilerden büyük alkış aldı. Programın sonunda, Aile ve Sosyal Politikalar Hakkari İl Müdürü Hamide Nurgül Kaya ve İl Milli Eğitim Müdürlüğü Şube Müdürü Nurettin Özdemir tarafından kursiyerlere çeşitli hediyeler verildi.

Kaynak: Diyarbakır Söz