Görüş Bildir

Dergah-Balıklıgöl Platosu'nda çevre düzenlemesi yapılacak

Dergah-Balıklıgöl Platosu'nda kamunun kullanımına ait olması gerekirken haksız iş yeri işgali altında bulunan yerlerin kaldırılması ve yeni bir çevre düzenlemesi kararı alındığı bildirildi.

Dergah-Balıklıgöl Platosu'nda çevre düzenlemesi yapılacak

Şanlıurfa Valiliğinden yapılan açıklamaya göre, Dergah-Balıklıgöl Kent Platosu Komisyonu, Şanlıurfa Valisi Göngür Azim Tuna başkanlığında toplandı.

Valilikte yapılan toplantıda Dergah-Balıklıgöl Platosu'nda yapılan ve yapılması planlanan çalışmalarla ilgili  kamu kurum ve kuruluş temsilcileriyle görüş alışverişinde bulunularak, kararlar alındı.

Vali Tuna, konuya ilişkin yaptığı açıklamada, Balıklıgöl'ün Şanlıurfa’nın bir değeri olduğunu ve bu alanın halkın malı olduğunu belirterek, şunları kaydetti:

"Özellikle bu bölgede birtakım haksız işgaller var. Bu işgallerin kaldırılmasına yönelik daha önce aldığımız kararın bugünlerde uygulama aşamasına geldiğini söylemek gerekir. Turizm sezonu, kış mevsimine geliyor. Bu vesileyle hem bu işgallerin kaldırılarak yeniden bir projelendirme çalışmasıyla bu alanın peyzajının tekrar gözden geçirilmesi, kamunun kullanması gereken alanların işgallerinin temizlenerek, verimli bir şekilde kamunun kullanımına sunulması noktasında büyükşehir, ilçe belediyeleri ve ilgili kurumlar koordinasyonunda el birliğiyle çalışmalarımızı sürdürme kararı aldık."

Düzenlemeler kapsamında bölgenin aydınlatılması, güvenlik açısından kamera sistemlerinin tekrar yenilenmesi gibi çalışmaların da yapılacağını ifade eden Tuna, yaptıkları komisyon toplantısında seyir terasının tamamen kamuya mal edilerek insanların kullanımına sunulması gibi bütün alanlar gözden geçirildi. Güzel bir tanıtımla farklı hizmetlerde sunarak, bölgeye daha çok turist çekilmesi, cazibe merkezi haline getirilmesi, her türlü değişik sosyal sınıflardan insanların burada rahatça, huzur içerisinde vakit geçirebilmesine yönelik çalışmalar yapılması noktasında mutabakata varılmıştır." ifadelerini kullandı.

- "Tüm kurumlar işbirliği halinde"

Tuna, toplantıda platonun altyapısı ile emniyet güvenlik boyutuyla ihtiyaçlarının da ele alındığını ve eksikliklerin giderilmesi ile yeni düzenlemeler için tüm kurumlar arasında işbirliği sağlandığını dile getirerek, şunları kaydetti:

"Buradan çıkan suyun, sağlıklı bir şekilde muhafazasının sağlanması gerekiyor. Çevrede hizmet veren restoran ve kafe tarzı yerlerin biraz daha disipline edilmesi ve denetimlerinin sağlıklı bir şekilde yapılması konusunda emniyet ve özel güvenlik personelinin, denetim konusunda biraz daha hassas davranması kararlaştırıldı. Geçmişte burada atıl olan bazı yerleri, madde bağımlılarının kullandığı ve buralar hakkında insanların kötü intiba edindiği gündeme geldi. Buna ilişkin tedbirler alınması sağlanmış oldu. Tüm kurumlarımızın işbirliğiyle sadece Şanlıurfa'nın değil, tüm Türkiye’nin çok gözde bir mekanı olan Dergah-Balıklıgöl Platosu'nun, kaleyle birlikte aslına uygun bir şekilde kültür varlığı ve mirası olarak en iyi şekilde yaşatılması, turizme kazandırılması ve gelecek nesillere aktarılması konusunda güçbirliği yapılmış oldu."

Toplantıya, Vali Yardımcısı Ahmet Yıldız, Eyyübiye Kaymakamı Oktay Kaya, Eyyübiye Belediye Başkanı Mehmet Ekinci, İl Emniyet Müdürü Eyüp Pınarbaşı, DSİ 15. Bölge Müdürü Oğuz Kasap, Vakıflar Bölge Müdürlüğü Şube Müdürü Ali Palalı ve İl Müftüsü İhsan Açık'ın katıldığı bildirildi.

Etiketler:

Editor Hakkında

Haber Merkezi