Diyarbakır'da İlk Teravih Kılındı!

Diyarbakır'ın merkez Sur ilçesinde vatandaşlar, ilk teravihi kılmak için "İslam'ın 5. Harem-i Şerifi" olarak kabul edilen tarihi Ulu Cami'yi doldurdu.

Diyarbakır'da İlk Teravih Kılındı!

Ramazanın coşkusunu ve manevi ruhunu ilk teravih namazıyla yaşayan kadın, erkek, genç, yaşlı her yaştan vatandaş, namaz kılıp, dua etti.

Teravih öncesi ramazanın faziletlerinin anlatıldığı tarihi camide, din görevlileri tarafından ramazanın önemine ilişkin vaaz verildi.

Vatandaşlardan Abdurrahman Yıldırım, ramazanın hayırlı olmasını dileyerek, "Bu akşam dualarımızda Kudüs'ü unutmayacağız. Kudüs'teki zulmün son bulması, oradaki Müslümanlara Allah'ın yardım etmesi için dua edeceğiz." dedi.

Diyarbakır'ın sahabeler şehri olduğunu dile getiren Yıldırım, "Kentte önceki yıl talihsiz olaylar oldu. Özellikle bir cuma namazı olaylar nedeniyle kılınamadı. Bu huzur ortamında hepimiz gönül rahatlığıyla buraya gelebiliyorsak buna vesile olanlara özellikle teşekkür ediyoruz. Allah yar ve yardımcıları olsun." ifadesini kullandı.

Eşi ve çocuğuyla Ulu Cami'ye gelen Sümeyra Akgümüş, manevi açıdan çok farklı duygular içinde olduğunu söyledi.

Tüm Müslümanlara hayırlı ramazanlar dileyen Akgümüş, "İsrail'in Kudüs'e saldırması ayrı bir hüzün ve bugün ramazanın ilk günü. Hem sevinci hem hüznü aynı anda yaşıyoruz." diye konuştu.

Eşi, kızları ve torunlarıyla camiye gelen Kasım Şenol, Ulu Cami'nin önemine değindi.

Şenol, "Ülkemiz, milletimiz, İslam alemi için duacıyız. Allah birlik, beraberlik versin, ezanımızı susturmasın." diye konuştu.

Kaynak: Diyarbakır Söz