DİYARBAKIR'DAN GÜL'E GİDEN SORU

DİYARBAKIR'DAN GÜL'E GİDEN SORU

DİYARBAKIR'DAN GÜL'E GİDEN SORU

Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, polisin sorunlarıyla yakından ilgilenilmesi gerektiğini belirterek, "Şimdilik poliste sendikayı biraz daha ileri bir döneme bırakmak gerektiği kanaatindeyim" dedi. Cumhurbaşkanı Gül'ün, vatandaşlarla doğrudan iletişim kanalı olarak nitelediği ve siyasal iletişim Türkiye'deki önemli örneği olan "Cumhurbaşkanı'na Sorun" uygulamasının ilki bugün gerçekleştirildi. Cumhurbaşkanı Gül, internetten kendisine sorulan sorulardan en çok beğenilenlerin sahipleriyle dün Çankaya Köşkü'nde buluştu ve sorulara karşılıklı cevap verdi. Cumhurbaşkanı Gül'e, 13 bin 750 soru arasından oylamayla en çok beğenilen 10 soruyu yöneltecek kişiler, dün Çankaya Köşkü'ne geldi.Çekim hazırlıkları tamamlanmasının ardından Gül'ün karşısına geçen 10 kişi, sorularını Cumhurbaşkanı'na yüz yüze sorma imkanı buldu.

"POLİSLERİN SORUNLARIYLA İLGİLENİLMESİ GEREKİYOR"

Diyarbakır'da polis memurluğu yapan Mehmet Emre Onatça'nın, emniyet mensuplarının çok ağır şartlarda çalıştığına dikkat çekerek, "Sendikamız yok. Polise sendika hakkı ne zaman verilecek" sorusuna Cumhurbaşkanı Gül, "Bu, kritik bir soru. Önce polisin, diğer güvenlik mensuplarının ne kadar fedakarca çalıştığını hepimiz biliyoruz. Bu fedakarlıkların sayesinde suçluların nasıl yakalandığı, suçların önlendiği de kamuoyu tarafından biliniyor. Polise olan halkın güveni artıyor. Bu öyle bir meslek ki bu mesleğin içine bir ayrımcılık, tarafgirlik girerse Türkiye'yi çok sarsar. Bunu bizler biliriz. 1970'li yıllarda poliste de sendika vardı, Pol-Der, Pol-Bir gibi dernekler vardı. Polis, üniversitelerde olduğu gibi ideolojik olarak bölündü. ve o dönemler Türkiye'ye bunun çok büyük zararı oldu. Hepimizin korkusu bu. Yoksa tabii ki her meslekten insanların örgütlü şekilde mesleki hak ve hukuklarını savunabilmeleri, hepimizin arzu ettiği bir şeydir. Ama Türkiye'nin böyle bir deneyimi olduğu için çok çekiniyoruz. Şimdilik poliste sendikayı biraz daha ileri bir döneme bırakmak gerektiği kanaatindeyim" cevabını verdi.

MECLİS VE SİYASETCİLER TARAFINDAN GÖRÜŞÜLMESİ

Polisin sorunlarıyla yakından ilgilenilmesi gerektiğine işaret eden Gül, polisin askerlik yapması haksızlığının hükümet, Meclis ve siyasetçiler tarafından görüldüğünü ve bunun kaldırıldığını belirterek, "Zaten bazen sokakta 24 saat askerlik yapıyorsunuz. Ömür boyu askerlik yapıyor gibisiniz, belki ondan daha ağır görevler yapıyorsunuz. Belki bu tip kanalları kullanarak, sorunları dile getirmeniz daha doğru" ifadelerini kullandı.

Kaynak: Diyarbakır Söz

Çok Okunan Haberler