Diyarbakırlı kadınlardan büyük destek

Diyarbakır'da bir grup kadın ziynet eşyalarını Umut Kervanı aracılığıyla Filistin'e bağışladı.

 Diyarbakırlı kadınlardan büyük destek

Müslüman Kardeşler Grubu adına bir araya gelen kadınlar, topladıkları bağış ve kişisel ziynet eşyalarını Filistin'e bağışlamak üzere Diyarbakır Umur Kervanı'na teslim etti.

Yaklaşık 75 gündür devam eden işgal saldırılarında evleri yıkılan veya farklı şekillerde mağdur olan Filistin halkına destek olmak amaçlı Müslümanlar adeta yardım seferberliği ilan etmiş durumda.

Daha önce Filistin'e yönelik sürdürdüğü yardım çalışmalarına 7 ekim itibariyle hız veren Umut Kervanı, hayırseverlerin katkılarıyla yardım faaliyetlerine devam ediyor.

Diyarbakır'da Müslüman Kardeşler Grubu adına bir araya gelen kadınlar, kişisel ziynet eşyalarıyla beraber topladıkları yardım paralarını Filistin'e ulaştırmak üzere Umut Kervanı yetkililerine teslim etti.

Yaptıkları yardım çalışması hakkında Müslüman Kardeşler Grubu adına konuşan Necla Kılıç, şu ifadelere yer verdi:

"Burada bulunmamızın sebebi Filistin'deki Müslüman kardeşlerimize bir nebze de olsa derman olabilmektir. Hepimizin bildiği gibi Filistin'deki durum içler acısı. Kelimelerle bunu ifade edebilmek gerçekten çok zor. Bacılarımızla karınca misali safımızı belirtmek için ziynet eşyalarımızla yardım için buraya geldik. Umut Kervanı aracılığıyla yardımlarımızı inşallah ulaştıracağız."

dedi.

Kılıç,

"Bütün Müslümanların bu sorumluluk bilincinde olması adına, Peygamberimiz Sallallahu Aleyhivesellem'in buyurduğu 'Müslümanlar bir vücudun azaları gibidir" hadis-i şerifince bir azanın acısı bütün vücuda yayıldığı bilinciyle sorumlu olduğumuzu hissedip burada bulunuyoruz."

ifadelerini kullandı.

DUYARLI KARDEŞLERİMİZDEN KATKI BEKLİYORUZ

Yaptıkları yardım dolayısıyla kendilerine teşekkürlerini ileten Diyarbakır Umur Kervanı Yönetim Kurulu Üyesi Mehmet Emin Olgun, bu duyarlılığı tüm hayırseverlerden beklediklerini ifade etti.

Olgun,

"Müslüman Kardeşler Grubu adına bacılarımız ziynet eşyalarıyla beraber topladıkları sadakaları Umut Kervanı Vakfı'mıza teslim ettiler, Allah hapsinden razı olsun. Rabbim Müslümanların yardımcısı olsun. İnşallah Gazze'deki Müslüman kardeşlerimize bir nebze olsun katkı sağlamış oluruz."

şeklinde konuştu.

Umut Kervanı olarak 7 ekimden bu yana kesintisiz bir şekilde yardım faaliyetlerini sürdürdüklerinin altını çizen Olgun,

"Tüm duyarlı kardeşlerimizden katkı bekliyoruz. Nitekim oradaki kardeşlerimiz de bizden dua ve katkı bekliyorlar, başka da talepleri yok. Bunu da herkesin yapabileceğine inanıyoruz. Bu vesileyle özelde Müslüman Kardeşler Grubu bacılarımıza ve tüm halkımıza teşekkürlerimizi sunuyoruz. Allah razı olsun."

diye belirtti.

aa

Kaynak: Diyarbakır Söz