Diyarbakırlı Öğrencilerle buluştu

İstanbul Valisi Hüseyin Avni Mutlu Diyarbakır'dan gelen öğrencilerle akşam yemeğinde buluştu.

Diyarbakırlı Öğrencilerle buluştu

"Ülke Senin Keşfet" projesi ile Diyarbakır'dan İstanbul'a gelen 49 lise öğrencisi İstanbul Valisi Hüseyin Avni Mutlu ile akşam yemeğinde buluştu. Ortaköy'deki polis evinde düzenlenen yemeğe Mutlu'nun yanı sıra İstanbul İl Milli Eğitim Müdürü Muammer Yıldız da katıldı.

Vali Mutlu yemek öncesinde öğrencilere, "Holgeldiniz" diyerek kalbinin onlarla olduğunu söyledi. Mutlu yemek sırasında da öğrenciler ile sohbet etti ve İstanbul hakkında bilgi verdi.

250 ÖĞRENCİ GEZİ YAPTI

Hüseyin Avni Mutlu'nun Diyarbakır Valisi olduğu dönemde başlayan "Ülke Senin Keşfet" projesi kapsamında Diyarbakırlı öğrenciler daha önce Antalya Olimpos'u görme şansı yakalamıştı. Bu yıl ise proje kapsamında 250 öğrenci gruplar halinde Çanakkale ve İstanbul'u gezme fırsatı buldu. Öğrenciler 50 kişilik gruplar halinde 6 günlük geziler ile Çanakkale ve İstanbul'un tarihi turistik yerlerini gezdi.

İstanbul'a gelen öğrenciler, Boğaz turu, Panorama Tarih Müzesi, Topkapı Sarayı, Ayasofya ve Yerebatan Sarnıcı gibi tarihi mekanları görme fırsatı elde etti. Tamamı lise öğrencilerinden oluşan gruptakiler, Üniversite sınavında İstanbul'un ilk tercihleri arasında yer alacağını ve şehri çok beğendiklerini söyledi.

Kaynak: Diyarbakır Söz

Çok Okunan Haberler