EBA 2015 e-kurs kayıtları başladı mı? Eğitim Biişim Ağı (EBA) nedir? Eba nasıl kullanılır?

Teknoloji EBA ile MEB'e sızdı. EBA nedir? Eğitim bilişi ağı EBA hakkında bilinmeyen detaylar; EBA e-kurs kayıtları nasıl olur? 2015-2016 eğitim yılı EBA e-kurs kayıtları başladı mı?

EBA 2015 e-kurs kayıtları başladı mı? Eğitim Biişim Ağı (EBA) nedir? Eba nasıl kullanılır?

Teknoloji EBA ile MEB'e sızdı. EBA nedir? Eğitim bilişi ağı EBA hakkında bilinmeyen detaylar; EBA e-kurs kayıtları nasıl olur? 2015-2016 eğitim yılı EBA e-kurs kayıtları başladı mı?

Bu hafta itibariyle okulları açılan, öğrenciler, sabahlamayı bıraktılar ve eski mesai saatlerine düzenli bir şekilde dönüş yaptılar.İlk gün itibariyle ders işlemeye başlayan öğrenciler, kendi hayatlarında güzel yerlere gelebilmek için iyi şeyler yapmak istiyorlar.Gelişen eğitim ve öğretim olanakları, ailelere maddi anlamda yük olsada, yapıldıkları takdirde öğrencilere gerçekten harika bir verim sağlayabiliyorlar.Öğrencilerin çoğu daha ilk günden sınav stresiyle başlarını duvarlara vursalarda, aslında onlarda çalışınca sınavların ne kadar basit bir hal aldığını çok iyi biliyorlar.Gerçekten harika bir eğitim ve öğretim sezonuna girdiğini düşünen öğretmenlerde, öğrencilerini pek özlemişe benziyor.İlk gün derslerine devam öğretmenler, ders aralarında öğrencilerine tatilde ne yaptınız ? Nerelere gittiniz ? Nereleri gezip gördünüz ? diye sorular sorarak tatilde öğrencilerin neler yaptığı hakkında bilgiler aldı.Kimi öğrenciler ders çalıştıklarını ifade ederken kimi öğrenciler ise yaz tatilinin keyfini çıkardıklarını, çokta güzel geçtiğini belirttiler.Bazı öğretmenler yeni sezonun geldiğine inanamıyordu çünkü o üç aylık süre ne zaman, geçti gerçekten farketmemişler bile.Kendilerini bir an önce düzene sokmak isteyen öğretmenlerde, artık akşamları erken yatmaya alışmak için uğraş içindeler.Öğrencilerin sınav stresi, okula ayak bastıkları ilk anlarda ön plana çıkmaya başladı.Günlük neredeyse 8 saatlik bir ders temposuyla, okula gidip gelecek olan öğrenciler bu duruma da isyan bayrağını çekmiş durumdalar.Bir an önce sınavları olup, yeniden tatil isteyen öğrencilerde her okulda illaki bulunuyordur.Gerçekten öğrenciler, sekiz saatlik ders uygulaması  nedeniyle günlük yorgunlukları çok oluyor.Eve gittikleri zaman ders çalışmak için kendilerine vakit ayırmak isteyen öğrenciler, okulda görülen derslerin çokluğu nedeniyle çok erken saatte yorgun düşüp, yataklarına geçip uyuyorlar. Eba e-kurs kayıtları, eba ders kitapları, 2015 Eba kurs kaydı nasıl yaplır ? Eba ne işe yarar ? Eba ne demek ? Eba neden var ? MEB Eba'yı neden kurdu ? Eba neden yapıldı ? Eba öğrencilere ne yararı dokunur ?  EBA nedir ? Ne demektir ? EBA ne işe yarar ?

EBA yaklaşık olarak 3 sene önce Milli Eğitiim Bakanlığı tarafından kurulan, eğitim ve öğretime katkı için tasarlanmış olan e-eğitim e-öğretim olaylarının gerçekleştirildiği yerdir.Bu sitede öğretmenlerin aradığı her şey bulunur.Ders kitapları, çalışma kitapları, testler her şey bu sitede MEB tarafından yüklenmiş ve buna göre tasarlanmıştır.

Kaynak: Diyarbakır Söz