Engelleri aşalım ki..

Diyarbakırlı İzcilerden 'Bir Kapak ile Engelleri Aşalım' Kampanyası

Engelleri aşalım ki..

Diyarbakır Milli Eğitim Müdürlüğü'ne bağlı izciler, aylarca biriktirdikleri yaklaşık 600 bin kapağı, Uluslararası Engelliler Derneği Diyarbakır Şubesi'ne teslim etti. Teslim töreninde konuşan İl İzci Kurulu Başkanı Masum Mermertaş, sosyal sorumluluk projesi kapsamında her yıl bir projeyi hayata geçirdiklerini söyledi.

ENGELLERİ AŞALIM

Geçen yıl yaptıkları bir avuç iyilik projesi ile tonlarca gıda toplayıp ihtiyacı olan ailelere dağıttıklarını belirten Mermertaş, bu yıl da 'Bir kapak ile engelleri aşalım' kampanyası ile yaklaşık 600 bin kapak topladıklarını, bu sebeple bir nebzede olsa ihtiyacı olan engelli vatandaşlara yardım ettikleri için büyük mutluluk duyduklarını ifade etti.

TEKERLEKLİ SANDALYE

Uluslararası Engelliler Derneği Diyarbakır Şubesi Başkanı Erdal Satılmış da Diyarbakır'da binlerce vatandaşın engelli olduğunu hatırlatarak, "Bunların büyük bir kısmının imkanının tekerlekli sandalye almaya müsait değil. Bundan dolayı engelli arkadaşlarımız dışarı çıkamıyor. Bu gibi kampanyalarla imkanı olmayan engelli vatandaşlarımıza katkı yapıp, bu katkıların oluşmasını sağlayan herkese teşekkür ederiz" dedi. Daha sonra toplanan kapaklar Diyarbakır izci liderleri tarafından torbalara konularak dernek başkanına teslim edildi.

Kaynak: Diyarbakır Söz