Engelli haklarına ilişkin etkinlik düzenlendi

Avrupa Konseyi Parlamenterler Meclisi (AKPM) Türk Delegasyonu Avrupa Konseyi'nde engelli haklarına ilişkin etkinlik düzenledi.

Engelli haklarına ilişkin etkinlik düzenlendi

Avrupa Konseyi Parlamenterler Meclisi (AKPM) Türk Delegasyonu ve Paris Yunus Emre Enstitüsü, Avrupa Konseyi'nde "Engellilerin eşit hak mücadelesi: Türkiye Büyük Millet Meclisi'nden bir örnek" başlıklı etkinlik düzenledi.

Merkezi Fransa'nın Strazburg kentinde bulunan Avrupa Konseyi'nde "Engellilerin eşit hak mücadelesi: Türkiye Büyük Millet Meclisi'nden bir örnek" başlıklı etkinlik organize edildi.

AKPM Türk Delegasyonu ve Paris Yunus Emre Enstitüsünün düzenlediği etkinliğe, AKPM Türk Delegasyonu Başkanı Tuğrul Türkeş, AKPM Ukrayna Delegasyonu Başkanı Maria Mezentseva, Paris Yunus Emre Enstitüsü Müdürü Celine Aydın, AK Parti İstanbul Milletvekili Serkan Bayram, Türkiye Sakatlar Konfederasyonu Başkanı Yusuf Çelebi ve AKPM Türk Delegasyonu üyeleri ile yabancı delegasyon üyeleri katıldı.

Engellilerin durumuna ve eşit haklara sahip olması gerektiğine dikkati çekilen etkinlikte, Milletvekili Bayram'ın engelli birey olarak hayatını konu alan "Buğday Tanesi" filmi gösterildi.

"ÇOCUKLAR ÖLMESİN"

Bayram, etkinlikte yaptığı konuşmada, barış içinde, savaşın olmadığı bir dünyada yaşamak istediğini belirtti.

"Haykırışımız buradan insanlık adına. Savaşı asla ve asla istemiyoruz, barış istiyoruz." diye konuşan Bayram, dünyada akan kanın durmasını istediğini söyledi.

Deprem, doğal afetler ve pandeminin birçok insanın hayatını kaybetmesine neden olduğuna ve birçoğunu da engelli bıraktığına dikkati çeken Bayram, "Bari insanlar, bizler birbirimize zulmetmeyelim. Bizler insanları öldürmeyelim, kan akıtmayalım. Çocuklar ölmesin, kadınlarımız ölmesin, insanlar ölmesin, hayvanlar ölmesin, canlılar ölmesin ve engelli de kalmasın." ifadelerini kullandı.

Etkinlik, Türkiye Sakatlar Konfederasyonu Başkanı Çelebi ve AKPM Ukrayna Delegasyonu Başkanı Mezentseva'nın konuşmalarıyla devam etti.

Kaynak: Diyarbakır Söz