Ezanı Güzel Okuma Yarışması Türkiye Finali

Camiler ve Din Görevlileri Haftası kapsamındaki yarışmanın Elazığ'da yapılan finalinde, birinciliği Bolu bölgesinden Salih Pirinç elde etti

Ezanı Güzel Okuma Yarışması Türkiye Finali

Camiler ve Din Görevlileri Haftası dolayısıyla düzenlenen Ezanı Güzel Okuma Yarışması Türkiye Finali, Elazığ'da gerçekleştirildi.

İzzetpaşa Camisi'nde öğle namazına müteakip başlayan yarışmada, il birincileri arasında bulundukları bölgeleri temsilen katılan 10 din görevlisi yarıştı. Tüm katılımcıların okuduğu ezan sonrası jüri 10 bölgeden katılan yarışmacılar arasından birinciyi belirledi.

Yapılan değerlendirme sonucunda Bolu bölgesinden katılan Salih Pirinç birinci olurken, Kahramanmaraş bölgesinden Hasan Tekerlek ikinci, Niğde bölgesinden Halil İbrahim Aslan ise üçüncü oldu.

EZANI GÜZEL OKUMA

Diyanet İşleri Başkanlığı İrşat Hizmetleri Daire Başkanı Dr. Dursun Aygün,   kurum tarafından Türkiye'deki illerin 10 bölgeye ayrıldığını ve illerde önceden belirlenen yarışmacıların bölge finaline katıldığını kaydetti.

Bölge finalistlerinin de yarışma kapsamında Türkiye finalindeki yarışmaya katılmaya hak kazandıklarını aktaran Aygün, şunları ifade etti:

''Bugün de Elazığ'da Türkiye geneli 'Ezanı Güzel Okuma' yarışmasını gerçekleştirmiş olduk. Hocalarımız sesleriyle, sedalarıyla çok güzel bir şekilde yarışmayı gerçekleştirdik. Hepsinin sesi, sedası çok güzel ama çok küçük farklardan jüri üyelerimiz birinciyi tespit ettiler. Tabi hedef nedir? Din Görevlileri Haftası ile görevlilerimizi bir hizmet yarışına, heyecanına davet etmektir.''

Yarışma sonrasında Türkiye finalinde dereceye giren yarışmacılar ödüllerini Elazığ Belediye Başkanı Süleyman Selmanoğlu, Dr. Dursun Aygün ve İl Müftüsü Peyami Güngör'ün elinden aldı.

Kaynak: Diyarbakır Söz