Festival başladı

Adilcevaz'da "Ceviz Reçeli ve Kültür Etkinlikleri Festivali" başladı.

Festival başladı

Adilcevaz Çarşı Meydanı'nda halk oyunları gösterileriyle başlayan festival, daha sonra Halk Bankası Şubesi, İlçe Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü binası ve Adilcevaz Şehir Stadı'nın açılışlarıyla devam etti.

Açılışta konuşan Adilcevaz Kaymakamı Ahmet Dilsiz, ceviz yetiştiriciliğinin Adilcevaz için büyük önem taşıdığını söyledi.

1989 yılından bu yana ilçede ceviz festivalinin kutlandığını anımsatan Dilsiz, şöyle konuştu:

FESTİVAL BAŞLADI

"Festival ilçenin tarihi, kültürel değerlerinin tanıtımı ve tarımsal faaliyetlerinin geliştirilmesinde önem taşıyor. Bugüne kadar 'ceviz festivali' adıyla kutlanan festival, geçen yıldan bu yana 'ceviz reçeli festivali' olarak kutlanmakta. Bu festivalin çok önemli iki fonksiyonu var. İlçemiz ceviz diyarı olma özelliği taşıyor. Adilcevaz'da 40 bin adet meyve veren ceviz ağacı bulunmakta. Yaptığımız festivalle, kalitesi ve aromasıyla müstesna olan cevizimizin, ekonomik katma değerini de artırmayı ve cevizi daha geniş kitlelere tanıtmayı düşünüyoruz."

İlçede 23 yıldır ceviz reçeli yapıldığını belirten Dilsiz, reçelin yurt içinde ve yurt dışında pazarlandığını ifade etti.

Dilsiz, "Bu festivalle ceviz reçelinin tanıtımının daha da iyi olacağını düşünüyoruz" dedi.

AOİLCEVAZ GELİŞİYOR

Belediye Başkanı Adnan Göksoy ise, Adilcevaz'ın her geçen gün değiştiğini kaydetti.

Belediye faaliyetlerinden söz eden Başkan Göksoy, "Bildiğiniz gibi Türkiye gerçek manada gelişim ve değişim yaşıyor. Bu değişim ve gelişimi her alanda gördüğümüz gibi Adilcevaz da artık hissediyor, duyuyor, yaşıyor, hep birlikte görüyoruz" dedi.

Program daha sonra yöresel yemek yarışmasıyla devam etti.

Daha sonra en iyi ceviz yetiştiren bahçe sahibi ile en iyi ceviz bahçesi olan vatandaşlara çeşitli ödüller verildi.

Programa Ahlat Belediye Başkanı A. Mümtaz Çoban, kurum amirleri ve çok sayıda davetli katıldı.

Kaynak: Diyarbakır Söz

Çok Okunan Haberler