'Gönül Elçileri' Projesi Siirt'te Tanıtıldı

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın eşi Emine Erdoğan ile Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Fatma Şahin'in öncülüğünde başlatılan "Gönül Elçileri" projesi Siirt'te tanıtıldı.

'Gönül Elçileri' Projesi Siirt'te Tanıtıldı

Kültür Merkezi'nde düzenlenen tanıtım toplantısında konuşan Vali Ahmet Aydın, projeye eşi Arzu Aydın ile form doldurarak başvuruda bulunduklarını söyledi.

Vali Aydın, gönül elçiliğinin çok önemli olduğunu ifade ederek, şöyle dedi:

GÖNÜL ELÇİLERİ

"Türkiye'de gönüllük kavramını tekrar canlandırmak için iki yıl sürecek bu proje başlatıldı. Biz Siirt'te diyoruz ki; en büyük gönül elçimiz Emine Hanımefendi'dir. Yaptığı projeler, hizmetler ve kucakladığı çocuklar ve engellilerle Siirtliler ona layık olmaya çalışacaklar. Burada en az 3-5 bin kişilik bir havuz oluşturmamız lazım. Bu havuzda hali vakti yerinde insanlarımız yer almalı ve kimi sakat bir çocuğa, kimi yolda kalmış bir ihtiyara, kimi üniversitede okuyan bir gence bakar. Bir kişiyi bile kurtarmanın ayrı bir önemi var. Toplumda el uzatacağımız bir kişi mutlaka vardır. Koruyucu aile konusunda Siirt olarak çok iyi yerdeyiz. Ancak bunun dışında ihtiyarlarımız, çocuklarımız, dul ve yetimlerimiz var. Kısacası el uzatacak çok insanımız var. Proje kapsamında yaklaşık 5 bin gönül elçisi hedefliyoruz. 81 ilde başlatılan bu projede Siirt olarak çok iyi bir yerde olacağımıza inanıyorum."

Vali Aydın, projenin tanıtımı için her kesimden destek beklediklerini belirtti.

SORUMLULUK BİLİNCİ

Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürü Aydın Sayın ise, gönüllülüğün toplumda var olan bir güzellik olduğunu belirterek, durumu uygun olan gönüllü vatandaşlardan destek beklediklerini söyledi.

5 yıldan beri bir çocuğun koruyucu aile olarak bakımını üstlenen Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürlüğü uzmanı Hıfzullah Canpolat, koruyucu aile sisteminin peygamberimiz Hazreti Muhammed'den bu yana var olduğunu ve kimsesiz çocuklar için en iyi sistem olarak kabul edildiğini belirtti.

Tanıtım toplantısı, sevgi evlerinde kalan öğrencilerin müzik dinletisi ile sona erdi.

Toplantıya, AK Parti Siirt Milletvekili Osman Ören, Belediye Başkanı Selim Sadak, Siirt Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Murat Erman, kamu kurum ve kuruluşların müdürleri ile sivil toplum örgütlerinin temsilcileri katıldı.

Kaynak: Diyarbakır Söz