Hasankeyf’te El Rızk Camii minaresi, sökülerek taşınacak

Batman’ın tarihi ilçesi Hasankeyf’te tarihi eserlerin taşınması için hazırlanan projeler içerisinde yer alan ve çarşı içindeki El Rızk Camisinin taşlarının tek tek işaretlendirilip sökülerek taşınacağı belirtildi.

Hasankeyf’te El Rızk Camii minaresi, sökülerek taşınacak

Ilısu Baraj suları altında kalacak olan Batman’ın tarihi ilçesi Hasankeyf’te yürütülen projelerden olan kale ve mağaraların dolgu çalışması, taşınacak eserler ve yeni yerleşim yeri çalışmaları hakkında Hasankeyf Belediye Başkanı Abdulvahap Kusen bilgi verdi.

EL RIZK CAMİ MİNARESİ SÖKÜLDÜ

 Kısa bir süre sonra Ilısu Barajı’nda su tutulacağını belirten Başkan Kusen, “1 Haziran tarihi itibariyle Ilısu Barajı’nın kapakları tutulacak. Yani artık Dicle Nehri dizginlenmiş olacak. Su dolduktan sonra su göl havzası içinde kalacak olan Hasankeyf’te bazı çalışmalar yapılıyor. Öncelikle yeni bir Hasankeyf yerleşim yeri alanı yapılıyor. 200’e yakın iş yeri çalışması bitti sayılır. Tabi ki fiziki gerçekleşme şehrin yapısıyla ilgili yüzde 75 civarındadır. Daha yüzde 25 gibi bir çalışma devam ediyor. Yeni yerleşim yerinin tamamen bitmesiyle ilgili alt yapı, üst yapı ve kamu kurumlarına ait binalar ve vatandaşın yerleşeceği binalarla birlikte tahminim Ağustos veya Eylül ayına kadar bir sürece ihtiyaç var" dedi.

Kaynak: Diyarbakır Söz