Hz. Muhammed, huzurun ve mutluluğun habercisi olmuştur

Kafkas Üniversitesi (KAÜ) Rektörü Prof. Dr. Sami Özcan, sevgi ve merhametin kaynağı, yaratılmışların en şereflisi Hz. Muhammed'in(SAV) doğumunun bütün insanlık için kurtuluşun, huzurun ve mutluluğun habercisi olduğunu söyledi.

Hz. Muhammed, huzurun ve mutluluğun habercisi olmuştur

KAÜ Rektörü Prof. Dr. Özcan, evrensel düzeyde verdiği mesaj ve sahip olduğu yaşantısıyla sadece geçmişe değil günümüze de ışık tuttuğunu belirttiği Hz Muhammed'in(SAV.) gelecek dönemlerde de en buhranlı ve bunalımlı günlerde dahi sorunların ve sıkıntıların aşılmasında en temel başvuru kaynaklarından biri olacağı konusundan şüphe olmayan, örnek, ahlak ve kişilik timsali olduğunu belirtti.

Rektör Özcan, 'Kutlu Doğum Haftası' münasebetiyle yayınladığı metinde, "Yüce kitabımız Kur’an rehberliğinde insanlık alemini aydınlatmak için en zorlu mücadelelere atılan peygamberimiz, karşılaştığı güçlüklere, insanlardan gördüğü eziyet ve hakaretlere rağmen yine de onları kazanmak için mücadele etmiş kardeşlik ekseninde yaşanabilir bir dünya hazırlayabilmek için çaba sarfetmiştir. 'Birbirinizi kıskanmayınız, birbirinize kin tutmayınız, birbirinize çirkin sözler söylemeyiniz, birbirinize sırtlarınızı dönmeyiniz, kiminiz kiminizi arkasından çekiştirmesin Allah'ın kulları kardeşler olunuz.'(Buhari, Müslim) hadis-i şerifinden de anlaşılacağı üzere yaşanabilir ve huzurlu bir dünya için şefkat, merhamet ve kardeşlik noktasını ön plana çıkarmış, kurtuluş reçetesini en güzel şekilde ifade etmiştir. Bütün bu duygu ve düşüncelerden hareketle, Kutlu Doğum Haftası'nın insanlık ve İslam âleminin, Peygamber Efendimizin(SAV) gösterdiği örnek yolda yürümesi ve mirasına sıkı sıkı bağlanmasına vesile olması temennisiyle, hayırlar getirmesini diler, birlik ve beraberliğimizi pekiştirmesi, huzurun ve barışın timsali olmasını Yüce Allah’tan niyaz ederim." dedi.

Kaynak: Diyarbakır Söz