İhale çetesi çökertildi

Elazığ merkezli, Diyarbakır ve Ankara'nın da içerisinde yer aldığı 7 ilde eş zamanlı düzenlenen operasyonda, ihaleye fesat karıştırdıkları iddiasıyla gözaltına alınan 47 kişiden 25'i tutuklandı

İhale çetesi çökertildi

Elazığ merkezli olarak 7 ilde yapılan operasyonda, ihaleye fesat karıştırdıkları iddiasıyla gözaltına alınan 47 kişiden 25'i tutuklandı.

Elazığ Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekiplerince yaklaşık 1 yıl süren takibin ardından düzenlenen operasyonda gözaltına alınan, aralarında kamu görevlilerinin de bulunduğu 47 kişi, emniyetteki sorgularının ardından savcılığa sevk edildi.

ÜÇ KAMU GÖREVLİSİ VAR

Aralarında 3 kamu görevlisi ile kuru gıda firmalarının sahiplerinin ve yetkililerinin bulunduğu 25 kişi, çıkarıldıkları mahkemece ''Suç işlemek amacıyla örgüt kurmak, bu kapsamda ihalelere fesat karıştırmak, taahhüt edilen malın teslimine fesat karıştırmak ve resmi belgede sahtecilik' suçlarından tutuklandı. Diğer 22 kişi ise tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakıldı.

Şüphelilerin, Elazığ, Diyarbakır, Ankara, Osmaniye, Şanlıurfa, Sivas ve Gaziantep'te gerçekleştirilen kuru gıda ihalelerinde, ihalelerin yaklaşık maliyetlerini önceden öğrenerek danışıklı teklif verdikleri, bu şekilde ihale kazandıkları öne sürüldü.

Elazığ merkezli 7 ilde 3 Temmuz'da yapılan eş zamanlı operasyonda aralarında kamu görevlilerinin de bulunduğu 47 kişi gözaltına alınmıştı.

Kaynak: Diyarbakır Söz

Çok Okunan Haberler