İstanbul'da bu defa üst geçidi su bastı!

İstanbullular alt geçitlerin sular altında kalmasına tam da alışmıştı ki bu defa daha farklı bir olay yaşandı. E-5 Karayolu'nun Kartal üst geçidini dahi su bastı. Sabah saatlerinde etkili olan sağanak yağmur vatandaşlara da zor anlar yaşattı.

İstanbul'da bu defa üst geçidi su bastı!

İstanbul'da özellikle Anadolu yakasında sabah saatlerinde başlayan sağanak yağış etkili oldu. Yağış nedeniyle bazı araçlar yolda kalırken birçok ev ve işyerini de su bastı.

DHA’nın haberine göre; Kartal'da  gök gürültülü sağanak yağmur sonrasında bazı araçlar yollarda kaldı, rögar kapakları yerinden çıktı, birçok mahallede evleri su bastı.

ARABALAR SULAR ALTINDA KALDI

Orhantepe Mahallesi'nde sel nedeniyle bazı evlerin istinat duvarları yıkıldı, çok sayıda araç sel sularının altında kaldı. Bir evin bodrum katını su bastı. Ev sahipleri su motoruyla suyu tahliye etmeye çalıştı. Evi sel suları ile dolan bir kişi evine girdiğinde yürümekte güçlük çekti. Evini dolaşan bu kişi kafesteki kuşunu göremeyince yaşadığı üzüntü yüzüne yansıdı.

TRAFİK ADETA FELÇ

Kartal, Cevizli mekiinde trafik adeta felç oldu, onlarca araç yolda mahsur kaldı. Su birikintileri yüzünden E5, Cevizli mevkiinde Edirne ve Ankara istikameti trafiğe kapandı. Yaklaşık bir saat boyunca kapalı kalan yoldaki araçların kaldırılması ve suyun boşaltılmasından sonra E-5 karayolunda her iki istikamette ulaşım sağlanmaya başlandı.

Kaynak: Diyarbakır Söz