Kadir Gecesi ne zaman, hangi güne denk geliyor? Kadir Gecesi tarihi 2024

İslam alemi, Kadir gecesini anlatırken bin aydan daha hayırlı bir gece olarak anlatırlar. 2024 yılında da ibadetlerle geçirilecek olan Kadir Gecesi Ramazan ayının içinde olduğumuz bu günlerde idrak edilecek. Kadir gecesinde namazlar kılınarak dualar edilecek. Peki, Kadir Gecesi ne zaman, hangi güne denk geliyor? İşte, Kadir Gecesi tarihi 2024..

Kadir Gecesi ne zaman, hangi güne denk geliyor? Kadir Gecesi tarihi 2024

Ramazan ayın içerisinde oruç ibadetleri yerine getirilirken, bin aydan daha hayırlı bir gece olduğuna inanılan Kadir Gecesi’nin hangi güne denk geleceği islam aleminden büyük merak konusu. Mübarek gecede namazlar kılarak ve dualar ederek Kadir gecesini karşılamak isteyen müslümanlar 2024 Kadir Gecesi’nin tarihine odaklandılar.

İslam dünyası içinde Ramazanın 27. gecesi olarak kabul edilen Kadir Gecesi’ni Kur’an okuyarak, namaz kılarak, dualar ederek ve günahlarından tevbe ederek geçirmek için Diyanet İşleri Başkanlığı’nın dini gün ve geceler takvimini takip den vatandaşlar Kadir Gecesi’nin ne zaman ve hangi gün idrak edileceğini sorguluyorlar.

KADİR GECESİ NE ZAMAN, HANGİ GÜNE DENK GELİYOR?

Kur’an-ı Kerîm ayetlerinin ilk inmeye başladığı gece olarak bilinen Kadir Gecesi, müslümanlar tarafından ibadet edilerek idrak edilir. İnsanlar için hem yenilenme hem de diriliş vesilesi olarak kabul edilen Ramazan ayında idrak edilecek olan Kadir Gecesi, Diyanet İşleri Başkanlığı’nın yayınladığı dini günler ve geceler takvimine göre 5 Nisan’a denk geliyor.

Kadir gecesinin, diğer gecelerden en feyizlisi ve en bereketlisi olduğu söylenir. Kadir Gecesi’nde gerçekleştirilecek ibadetler bin ayda yapılan ibadetten daha hayırlı olduğu düşünülür. Kadir Gecesi’nin önemi ise aynı adı taşıyan sûrede şöyle anlatılır:

“Doğrusu biz Kur’an’ı Kadir gecesinde indirmişizdir. Kadir gecesinin ne olduğunu sen bilir misin? Kadir gecesi bin aydan hayırlıdır. Melekler ve Cebrail (a.s.) o gecede Rablerinin izniyle her türlü iş için inerler. Gece tan yerinin ağarmasına kadar bir esenliktir.”

Kaynak: Diyarbakır Söz