Kamu Yararına Çalışma Protokolü İmzalandı

Siirt Valisi Ahmet Aydın ve Siirt Cumhuriyet Başsavcısı Bayram Bayar arasında, mahkemelerce haklarında kamuya yararlı bir işte ücretsiz çalıştırılması kararı verilen hükümlülerin infaz işlerinde yerine getirilecek olan iş ve işlemlere ilişkin işbirliği protokolü imzalandı.

Kamu Yararına Çalışma Protokolü İmzalandı

Siirt Valiliği ile Siirt Cumhuriyet Başsavcılığı arasında imzalanan işbirliği protokolü ile haklarında kamu yararına çalışma cezası verilen hükümlüler ücretsiz olarak kamuda çalışacak. Siirt Valisi Ahmet Aydın, bir kısım hükümlünün cezasının belirli bir limitin altında olması durumunda, cezalarını kamu yararına çalışmak suretiyle çekmiş sayılmaları için Siirt Valiliği ve Cumhuriyet Başsavcılığı arasında protokol imzaladıklarını söyledi. Denetimli Serbestlik Müdürü Kenan Porgalı, 2011 ve 2012 yılları arasında toplamda 69 hükümlünün 10 bin 55 saat ücretsiz çalıştırılarak, Kamu Hizmet Cezası'nın yerine getirildiğini ifade etti.

PROTOKOL İMZALANDI

Konuşmaların ardından taraflar işbirliği protokolünü imzalayarak Siirt için hayırlı olması dileklerinde bulundu. İşbirliği protokolü ile haklarında kamuya yararlı bir işte ücretsiz olarak çalıştırılması kararı verilen hükümlülerin, yeniden suç işlemesini engelleyici etkenleri güçlendirmek, sosyalleşmesini teşvik etmek, toplumu suça karşı korumak üretken verimli, kanunlara nizamlara ve toplumsal kurallara saygılı sorumluluk taşıyan bir yaşam biçimine uyumunu kolaylaştırmayı amaçlandığı belirtildi.

Kaynak: Diyarbakır Söz