Kardeşliğe vurgu yaptı

Toprak,” Bu özel günleri fırsat bilerek büyüklerimizin, yaşlılarımızın, muhtaç, yoksul ve kimsesiz durumda bulunan, hasta olan her yaştaki vatandaşlarımızın ziyaret edilerek hatırlanması, onlara yalnız olmadıklarını hissettireceği gibi bizim de manevi duygularımızı güçlendirecektir.” dedi.

Kardeşliğe vurgu yaptı

Diyarbakır Valisi Mustafa Toprak Ramazan Bayramı nedeniyle kutlama mesajı yayınladı. Vali Toprak, mesajında dargınlıkların ve kırgınlıkları unutturan, dayanışma ve yardımlaşmayı artıran, hoşgörü ve kardeşlik duygularını güçlendiren bayramların anlam ve önemine uygun olarak kutlanması gerektiğini bildirdi.

KARDEŞLİK VURGUSU

Bir Ramazan Bayramı'na daha ulaşmanın sevincini yaşadıklarını ifade eden Toprak, mesajında şu ifadelere yer verdi: "Yüzyıllardan beri heyecanla kutladığımız, güzellik ve iyiliklerin yoğun olarak yaşandığı, rahmet ve bereket ayı olan ramazan ayının sonuna gelerek bir Ramazan Bayramı'na daha ulaşmanın mutluluğunu yaşıyoruz. Bayramlar, insani, vicdani ve dini güzelliklerin birlikte yaşandığı, birlik, beraberlik ve kardeşlik duygularının, sevgi ve saygının güzel örneklerinin sergilendiği, toplumun tüm kesimlerinin birbiriyle kaynaştığı paylaşma ve dayanışma günleridir.

ÇOŞKU İÇERİSİNDE BAYRAM

Bayram günlerini fırsat bilerek sevincimizi, coşkumuzu, yardımlaşmayı ve dayanışmayı hayatımızın her gününe taşıyabilmek için çaba göstermeliyiz. Bayram günlerinde sevinmek kadar sevindirmek de çok önemlidir. Bu özel günleri fırsat bilerek büyüklerimizin, yaşlılarımızın, muhtaç, yoksul, kimsesiz ve hasta olan her yaştaki vatandaşlarımızın ziyaret edilerek hatırlanması, onlara yalnız olmadıklarının hissettirilmesi manevi duygularımızı güçlendirecektir.

MANEVİ DUYGUYLARIMIZ

Bu nedenle, hayatımızda önemli bir yeri bulunan bayramları, anlamına uygun biçimde yaşamalı, yaşatmalı, sevgi, saygı, kardeşlik ve dostluk bağlarının güçlenmesi için en iyi biçimde değerlendirmeliyiz. Bu duygu ve düşüncelerle Ramazan Bayramı'nın, tüm gönülleri şenlendirmesini, ülkemiz ve tüm dünyaya sevgiyi, barış ve kardeşliği getirmesini diliyor; tüm vatandaşlarımızın Ramazan Bayramı'nı tebrik ediyorum."

Kaynak: Diyarbakır Söz