Katil enişte çıktı

Kızıltepe ilçesinde, mısır tarlasında cesedi bulunan 19 yaşındaki Necla Yaprak’ın ölümüne ilişkin gözaltına alınan enişte tutuklandı.

Katil enişte çıktı

Mardin Emniyet Müdürlüğü'nden yapılan yazılı açıklamada, İpek Mahallesi Akdoğan Yolu üzerindeki mısır tarlasında, 4 Eylül Salı günü yarı çıplak vaziyette bir kadın cesedinin bulunduğu belirtildi.

CESEDİN SIRRI ÇÖZÜLDÜ

Elleri arkadan bağlı ve boyun kısmı iple sarılı olduğu tespit edilen cesedin, gerekli incelemelerinin ardından Kızıltepe Devlet Hastanesi'ne kaldırıldığı kaydedildi.

KATİL ENİŞTE ÇIKTI

Aynı gün kız kardeşinin kayıp olduğunu belirten M.Y. isimli şahsa yaptırılan teşhiste, cesedin Necla Yaprak (19) isimli kadına ait olduğunun belirlendiği ifade edildi.

Yaprak'ın yakın akrabalarının ifadelerine başvurulduğu aktarılan açıklamada, şöyle denildi:

''Yapılan yoğun çalışmalarda Yaprak'ın ablası olan K.Y'nin ikametine bitişik ahırın duvarına asılı vaziyette bulunan ip parçasının, maktulenin boynunda sarılı ip ile aynı olduğu görüldü. Kızıltepe Cumhuriyet Başsavcılığı'ndan alınan izinle yapılan aramada, 2 ruhsatsız tabanca ile bu tabancalara ait 3 şarjör ele geçirildi. Ayrıca bahse konu ip parçasına el konuldu. Şüpheli olarak yakalanan Necla Yaprak'ın eniştesi ve ikamet sahibi olan C.Y. çıkarıldığı mahkeme tarafından tutuklandı.''

Kaynak: Diyarbakır Söz