Köylüler Taş Ocağından Şikayetçi

Taş ocağında yapılan patlamalar nedeniyle evleri zarar gören köylü vatandaşlar taş ocağından şikayetçi oldu.

Köylüler Taş Ocağından Şikayetçi

Diyarbakır'ın Silvan ilçesinde faaliyet sürdüren bir taş ocağında yapılan patlamalar nedeniyle evleri zarar gören köylü vatandaşlar taş ocağından şikayetçi oldu. Köy Muhtarı Kasım Turan, taş ocağında izinsiz ve ruhsatsız dinamit patlatılması nedeniyle evlerinin zarar gördüğünü söyledi.

KÖYLÜLER ŞİKAYETÇİ

Çatakköprü ile Başdeğirmen köyünde yaşayan vatandaşların evleri taş ocağında patlatılan dinamit sonucu çatlaklıklar oluştu. Evlerinin duvarları çatlayan köylüler taş ocağı hakkında dava açtı. Açılan davanın ardından köylülerin zarar ziyan tespiti için Diyarbakır Dicle Üniversitesinde gelen heyet inceleme başlattı. Silvan ilçesi Çatakköprü ile Başdeğirmen köyü sınırlarındaki karayollarına ait taş ocağını işleten Tanser İnşaat firmasının izinsiz ve ruhsatsız dinamit kullandığı gerekçesiyle evleri zarar gören köylüler, bu işletmenin kapatılmasını talep etti.

ÇATAKKÖPRÜ MUHTARI

Çatakköprü Köy Muhtarı Kasım Turan, "2006 yılından beri bu taş ocağı izinsiz ve ruhsatsız dinamit patlatıyor. Patlamalardan dolayı evlerimiz zarar görüyor. Yıllardır patlatmalar devam etmektedir. Evlerimizde yatmaya bile korkuyoruz. Şu anda 200den fazla dava açılmış durumda, zarar tespiti için zaman zaman heyetler gelmektedir. Bugün 17 dosyanın zarar tespiti için köylerimize heyet gelerek gerekli incelemelerde bulundu. Bizim talebimiz bu patlamalara bir an önce son verilmesi ve zarar ziyanlarımızın karşılanmasıdır dedi.

Çatakköprü ile Başdeğirmen köylerinde gelen heyet DSİ sulama kanalındaki su sızmaları ve taş ocağındaki patlamalar sonucu zarar gören 17 hane ile ilgili incelemelerini tamamladı.

Kaynak: Diyarbakır Söz