Kur’an kursları startını alıyor

Kur'an kurslarında yeni dönem başladı: Çocuk, genç, yetişkin, engelli demeden haydi camiye

Kur’an kursları startını alıyor

Her sene milyonlarca genç ve çocuğun Kur'an-ı Kerim ve dini bilgiler öğrendiği Kur'an kurslarının 2023-2024 Eğitim Öğretim Yılı dün başladı.

Bu yıl "Gönüllere Dokun" temasıyla eğitim öğretimin başlayacağı kurslara çocuk, genç, yetişkin ve engelli olmak üzere Kur'an öğrenmek isteyen tüm vatandaşlar kayıt yaptırabilecek.

Uzaktan eğitim imkânının da sunulduğu kurslara kayıtlar ise yüz yüze eğitimler için il ilçe müftülükleri ile Kur'an kurslarına; uzaktan eğitim için ise www.diyanet.gov.tr adresi üzerinden yapılabilecek.

Başkanlığın prestij projelerinden biri olan 4-6 Yaş Kur'an kurslarında eğitimler ise 11 Eylül'de başladı.

KURAN KURSLARI

Kur'an kurslarında eğitim öğretim dönemi 2 Haziran 2024'te sona erecek.

Diyanet İşleri Başkanı Ali Erbaş,  Kur'an Kursları 2023-2024 Eğitim Öğretim Yılı" dolayısıyla yayımladığı mesajda, "Sevgili öğrenciler, değerli gençler; sizler, yüce kitabımız Kur'an-ı Kerim'i en doğru şekilde okuyabilmek, Peygamber Efendimizin insanlığa kazandırdığı değerleri ve ilkeleri en güzel şekilde anlayabilmek için kıymetli bir adım attınız. Eğitim öğretim dönemi boyunca aynı kararı vermiş dostlarınızla Kur'an kurslarında buluşacak, sizlere Kur'an-ı Kerim'i usulüne uygun şekilde okumayı öğreten ve temel dini bilgiler hususunda sizlere rehberlik eden hocalarınızla bir araya geleceksiniz. Doğru dini bilginin, sağlam inancın, bilinçli ibadetin, güzel ahlakın yollarını öğrenecek, üstelik nice güzel ve samimi dostluklar kuracaksınız. Unutulmaz hatıralar biriktireceksiniz. Sizleri şimdiden bu kararınızdan ve kararlılığınızdan dolayı tebrik ediyor ve muvaffakiyetler diliyorum." dedi. 

Kaynak: Diyarbakır Söz