Kur'an kursu çağrısı

Diyarbakır Müftüsü Burhan İşliyen, ebeveynlere 4-6 yaş grubu çocuklarını Kur’an kurslarına göndermeleri çağrısında bulunarak bu kursların bütün uygun mekân ve camilerde açılması gerektiğini belirtti.

Kur'an kursu çağrısı

Diyarbakır İl Müftüsü Burhan İşliyen, 4-6 yaş grubu için açılan Kur’an kurslarının önemine değinerek, bu kursların bütün uygun mekân ve camilerde açılması için çağrıda bulundu.

4-6 yaş grubunun öğrenmek için en ideal yaş olduğunu ifade eden İşliyen, geçen sene kurslardaki öğrenci sayısının bin 200’ü geçtiğini bu sene de 5 bini hedeflediklerini belirtti.

Söz konusu kursları önemsediklerini aktaran İşliyen, “Eğitim öğretim yılının başlamasıyla birlikte 4-6 yaş grubu kurslarımız da heyecan başladı. Geçen yıl Diyarbakır merkez ve metropol ilçeler genelinde açmış olduğumuz 4-6 gruplarımızda bin 200'ü aşkın yavrumuz devam etti. Bu sene sayının 5 bine çıkmasını hedefliyoruz. Belediyelerimizin vermiş olduğu destekle birlikte mekân anlamında, malzeme anlamında yeni 4-6 yaş grubu kursları açmak istiyoruz. Açmaya başladık bunu çok önemsiyoruz.” dedi.

“Oynayarak, eğlenerek öğreniyorlar”

4-6 yaş grubu Kur’an kurslarında klasik bir Kur'an eğitiminin verilmediğini anlatan İşliyen, "O yaş gruplarına göre hazırlanmış materyaller, eğitim malzemeleri ve o yaş grubuna eğitim verecek kursları almış hocalarımızın refakatinde, rehberliğinde, daha çok oynayarak öğrenme, eğlenerek öğrenme şeklinde eğitim veriliyor. Çocuklarımız yemek dualarını öğreniyorlar. Sofra adabını öğreniyorlar. Arkadaşla geçinmeyi öğreniyorlar. O minik dilleriyle, temiz dudaklarıyla ilk öğrendikleri ve ezberledikleri cümleler dua cümleleri oluyor. Şehadet, tevhid oluyor. Daha kabiliyetli olanlar bu sene içerisinde çok güzel Kur’an-ı Kerim okumaya başlıyorlar. Ondan sonraki hayatlarında çocuklarımızın karakterlerinin, şahsiyetlerinin şekillenmesinde çok önemli bir aşama oluyor." diye konuştu.

Ebeveynlere ve yetkililere çağrıda bulunan İşliyen,  “Bütün velililerden, anne, babalardan istirham ediyorum. Lütfen, her sitede mutlaka uygun mekânlara 4-6 yaş grubu kursu açabilmek için gayret edelim. Her caminin altında, mutlaka uygun mekânlarda 4-6 yaş grubu kursu açmaya gayret edelim. Sizin aracılığınızla belediye başkanlarımızdan, yetkililerimizden, kayyumlarımızdan istirham ediyorum. Atıl bulunan binaları, mutlaka bu amaçla tahsis edelim. Biz binaları bağış istemiyoruz, sadece kullanım hakkının bir müddetliğine Diyanet İşleri Başkanlığına devredilmesi halinde, büyüklere ve küçüklere yönelik bu kurslarımızı açma imkânı buluyoruz ve sağlıklı uzman eğitimciler denetiminde çocuklarımız bu imkândan istifade edebiliyorlar.” ifadelerini kullandı.

Kaynak: Diyarbakır Söz