Kur'an kursu öğrencileri: Kur'an kurslarının devam etmesini istiyoruz

Mardin Yenişehir Hazreti Ebu Bekir Camii'ndeki yaz Kur'an kursuna katılan öğrenciler, kursun devam etmesini, kapanmamasını ve herkese okumayı tavsiye ettiklerini belirtti.

Kur'an kursu öğrencileri: Kur'an kurslarının devam etmesini istiyoruz

Diyanet İşleri Başkanlığı tarafından tüm Türkiye'de 27 Haziran'da milyonlarca çocuğun katılımıyla başlayan yaz Kur'an kursları, 26 Ağustos itibarıyla sona erecek.

Mardin Yenişehir Hazreti Ebu Bekir Camii imamı Selahaddin Saidoğlu, Kur'an kursları kapandıktan sonra gençlerimizin Kur'an'la, dini bilgilerle, camiyle buluşmasını arzuladıklarını ve bu hizmetin devam etmesi için sadece yaz aylarında olmamasını belirtti.

Yaz ayı boyunca çocuklara dini eğitimlerini verdiklerini ifade eden Saidoğlu, "Öğrencilerimizin yaz Kur'an kursunda görmüş oldukları eğitimi desteklemek ve onlara yardımcı olmak gayesiyle bütün Müslümanların derdi olan evlatlarımıza Kur'an-ı Kerim'i öğretmek, onlara bu din uğrunda hayatlarını feda etmek için bir çalışma yapmamız istenmiştir. Elhamdülillah bu yaz ayı boyunca yaz tatili boyunca öğrencilerimizle güzel bir zaman geçirdik. Hem maddi hem manevi, öbür türlü bilimleri biz beraber götürdük. Özellikle de halkla ilişkiler dediğimiz ahlaki, imani konularda öğrencilerle güzel bir zaman geçirdik. Bu zaman içerisinde ister istemez, bazen yorulduğumuz, bazen emek harcadığımız olmuştur fakat bu güzel bir emektir. Temennimiz bu hizmetin devam etmesidir sadece yaz aylarında kalmamasıdır." dedi.

"1-2 AY DİNİNİ ÖĞRENMEK İÇİN HAKİKATEN ÇOK AZ BİR SÜREDİR"

Çocukların sadece yaz aylarında belli bir süre zarfında din eğitimlerini almaları onların açısından zayıf kaldıklarını ifade eden Saidoğlu," Evlatlarımız sadece yaz ayıyla dini eğitimleri görmeye meyilledikleri vakit bu sefer yetersiz kalıyor. Mesela bir yıl içerisinde 12 ay vardır, 1-2 ayı dinini öğrenecek geri kalan 10 ayda farklı farklı alemlerde yaşayacak bu hakikaten çok az bir süredir. Bu vesileyle biz istiyoruz ki yaz ayları dışında yıl boyunca evlatlarımız camiyle iç içe yaşasınlar, camiye gelsinler, Kur'an-ı kerim öğrensinler, güzel ahlakla bizimle beraber oturup kalkıp sohbetler hem de spor faaliyetlerini yapsınlar. Her gün çocuklarımıza ikramımız vardır. Onlarla beraber bu zamanı geçirmeye çalışıyoruz. " şeklinde konuştu.

"HEM FENNİ HEM DE DİNİ İLİMLERİN TAHSİL EDİLMESİ HAKİKATEN ÖĞRENCİ İÇİN ÇOK ÖNEMLİDİR"

Fenni ilimlerle beraber dini ilimlerin de öğrenciler açısından önemli olduklarını vurgulayan Saidoğlu, "Allah Resulü Aleyhisselam 'Sizin en hayırlınız Kur'an-ı Kerim'i öğrenen ve öğreteninizdir. Biz de hayırlı olmaya gayret ediyoruz. Rabbim inşallah o zümreden bizleri eyler ve evlatlarımızın da dünya hayatında ahiretlerini kazanan kullardan olmasını niyaz ediyoruz. Üstad Bediüzzaman'ın söylediği gibi hem fenni hem de dini ilimlerin tahsil edilmesi hakikaten öğrenci için çok önemlidir." ifadelerini aktardı.

Çocukların Kur'an okumaya devam etmesi ve dinlerini daha iyi yaşamaları için bu hizmetin devam etmesini arzulayan cami müezzini Muhammed Mustafa Çetin, "Yaklaşık 2 aydır Kur'an kursu başladı. Kur'an kurslarımız tabii yaz Kur'an kursu, okul münasebetiyle kapatılacak inşallah temennimiz budur ki gençlerimiz, evlatlarımız, genç neslimiz Kur'an'ı okuyup anlamayı, daha çok yaşamayı, hayatlarına tatbik etmeyi temenni ediyoruz." ifadelerini kullandı.

"KUR'AN KURSLARININ KAPANMAMASINI İSTİYORUZ"

Kur'an kurslarının devam etmesini arzulayan cami öğrencisi Muhammed Ali Alka, "Kur'an okumayı istiyoruz, caminin kapanmasını istemiyoruz. Bazı kişiler Kur'an'a bazı kişiler de Elif-Ba'ya geçtiler. Hocalarımız bize çok iyi davranıyor. Bize her gün bir şeyler alıyorlar. Hepimiz Kur'an okumayı istiyoruz." Şeklinde konuştular.

Yaz boyunca kendilerine öğretilen dini eğitimlerden ötürü hocalarına minnettar olduklarını ifade eden cami öğrencisi Muhammed Saidoğlu, Kur'an kurslarının kapanmamasını dileyerek "Öncelikle bu güzel Kur'an kursumuzdan dolayı hocalarımıza öncelikle çok teşekkür ediyoruz. Bize burada okumayı öğrettiler, Kur'an-ı kerimi öğrettiler, bize toplu ikramlar sundular. Kur'an kurslarının Kapanmamasını istiyoruz çoğunlukla." ifadelerini aktardı.

Kur'an okumayı içtenlikle ve severek yaptığını belirten bir diğer cami öğrencisi Tunay Günaydın herkesin Kur'an okumasını tavsiye ederek "Ben Kur'an okumayı zevkle yapıyorum. İlk başta hocalarımızın emeği var üstümüzde. Elif-Ba'nın birinci sayfasında şöyle yazar, 'Sizin en hayırlınız Kur'an'ı öğrenen ve öğreteninizdir.' Hadis-i Şerifi yazmakta. Ben bu işi zevkle yapıyorum. Herkesin de okumasını tavsiye ediyorum ve kursun devam etmesini istiyorum." dedi.

Kaynak: Diyarbakır Söz