Kürtçe öğretiyor

Hakkâri Üniversitesi ile Fransa'nın Sorbonne Üniversitesi arasında imzalanan anlaşma gereği, öğrencilere 5 günlük hızlandırılmış Kürtçe kursu verilecek.

Kürtçe öğretiyor

Hakkâri Üniversitesi'nin daveti üzerine bu şehre gelen Sorbonne Üniversitesi Kürmanci Ana Bilim Dalı Başkanı Yrd. Doç. Dr. İbrahim Seydo Aydoğan, iki üniversite arasında imzalanan 'pedagojik anlaşma' gereği 5 gün boyunca Hakkâri Üniversitesi öğrencileri, Kürt dili edebiyatı ve Kürtçe grameri ile ilgili hızlandırılmış Kürtçe kurs görecek.

 

HAKKARİLİ GENÇLERE KÜRTÇE EĞİTİM

İki grup halinde devam eden kursa öğrenciler yoğun ilgi gösterdi. Hakkâri Üniversitesi'ne bağlı Meslek Yüksekokulu konferans salonunda verilen kursa katılan öğrencilere Yrd. Doç. Dr İbrahim Seydo Aydoğan'ın hazırladığı Kürtçe kelime hazinesi kitapçıkları da dağıtıldı.

Öğrencilere Kürt Dili Edebiyatı ve Kürtçe gramer anlatan Yrd. Doç. Dr. Aydoğan, iki üniversite arasındaki pedagojik ve akademik işbirliği anlaşması çerçevesinde bu kursun verildiğini söyledi.

PEDAGOJİK VE AKADEMİK İŞBİRLİĞİ

Yrd. Doç. Dr. Aydoğan, "Bizim imkânlarımızla araç ve gereçleri kullanarak, buradaki öğrencilerin de bizim öğrencilerimizin kullandığı malzemelerden istifade etmelerini sağlamak amacıyla burada 5 günlük bir hızlandırılmış kurs veriyoruz. Bunu iki üniversitenin anlaşması çerçevesinde düzenledik. Bu anlaşma içerisinde 5 gün boyunca gruplar halinde öğrencilere Kürt dili edebiyatı hakkında bilgilendirilecekler. Buradaki öğrencilerin avantajları Kürtçe bilmeleri. Ancak Kürtçe grameri belki orada öğrettiğimiz gibi bilmiyorlar. Biz de onlara bu imkânı Paris'ten getirip sağlıyoruz." dedi. Öğrenciler böyle bir imkân kendilerine sunun Hakkari Üniversitesi Rektörü ve Yrd. Doç. Dr. İbrahim Saydo Aydoğan, teşekkür etti.

Kaynak: Diyarbakır Söz

Çok Okunan Haberler