Levent Yüksel'den 'Gay'li eleştiri

Levent Yüksel, "Eurovision'da 1'inciyi 'gay'ler belirliyordu, katılmamak iyi oldu" dedi.

Levent Yüksel'den 'Gay'li eleştiri

TRT 'nin Eurovision'a katılmama kararına müzisyen Levent Yüksel'den 'zaten gayler birinciyi belirliyor' açıklaması geldi. Ali Rıza Binboğa ve Bülent Özveren tepki gösterdi.

Vatan gazetesinden Umut Ünver'in haberine göre Yüksel, "Eurovision gaylerin yarışması. Beste veya şarkı yarışması değil. Katılmadığımız isabet olmuş. Yarışma hangi ülkede yapılırsa yapılsın, 'gay'ler gidip birinciyi belirliyorlar" dedi.

Bu sözler üzerine görüşü sorulan sanatçı Ali Rıza Binboğa, "Ben bunun neresini düzelteyim? Bu ülkede primadonnalarımız hâlâ o arkadaşın söylediği pozisyonda insanlar. Böyle yaklaşımları kafatasçılıkla özdeş bulurum" diyerek tepki gösterdi.

Eurovision'la özdeşleşen TRT yöneticisi Bülent Özveren ise, "Herhalde Levent Yüksel bu konuyla ilgili bir araştırma şirketine eşek yüküyle paralar verdi. Böyle bir sonuca vardı. Tabii ki her mevzuda olduğu gibi gayler de var, lezbiyenler de. Ben gülerim geçerim buna. Bir fan clup var Eurovision'da, onların çoğu gaylerden oluşuyor. Bu yüzden bu dedikodu çıkıyor ama ben katılmam bu görüşe" dedi.

Kaynak: Diyarbakır Söz