Liseliler şehitleri andı

Samsun Sema- Cengiz Büberci Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi öğrencileri 18 Mart Şehitleri Anma Günü ve Çanakkale Deniz Zaferi'nin 100'üncü yılı yüzünden şehitlik ziyaretinde bulundu.

Liseliler şehitleri andı
Sema-Cengiz Büberci Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi 11'inci sınıfta okuyan yaklaşık 50 kişilik öğrenci grubu, 18 Mart Şehitleri Anma Günü ve Çanakkale Deniz Zaferi'nin 100'üncü yıldönümü yüzünden Kıranköy ve asri mezarlıktaki şehitliklere gitti. Öğrenciler yarın yapılacak anma etkinlikleri öncesi şehit kabirlerini ziyaret ederek dua etti. Tarih öğretmeni Hamdi Koçak eşliğinde şehitliğe giden öğrenciler mezar taşlarında yazılan bilgileri ve yazıları okudu. Öğrenciler zaman zaman duygulandı. Şehitliğe gelince çok duygulandıklarını belirten öğrencilerden Umur Ezgi Balcı, şöyle dedi:
"Onları unutursak Türkiye’nin onurunu da unutmuş oluruz. Burada yatan şehitler bizi korumak için can verdiler. Bir defa daha vatanımıza sahip çıkmamız gerektiğini anladık. Çok anlamlı bir gün öncesi şehitlik ziyaretinde bulunduk."
Şehitleri anmak için kabirlerini ziyarette bulunmak istediklerini söyleyen Gamze Bektaşoğlu ise, "Onlar bizi ve vatanımızı korumak için canlarını feda ettiler. Biz de vazifemizi yerine getirmek için geldik. Çok hüzünlendim ve gururlandım. Mezar taşlarındaki yazıları okurken gözlerim doldu. İlk defa şehitliği ziyaret ettim" diye konuştu.

Kaynak: Diyarbakır Söz