Mahkum babaya taziye izni

Şanlıurfa E Tipi Cezaevi'ndeki bir koğuşta çıkan yangında hayatını kaybeden 13 kişiden biri olan Gerçek'in mahkum babası oğlunun taziyesine jandarma nezaretinde gidip geliyor

Mahkum babaya taziye izni

Şanlıurfa E Tipi Cezaevi'ndeki bir koğuşta çıkan yangında hayatını kaybeden 13 kişiden biri olan Mehmet Emin Gerçek'in (23) mahkum babası, oğlunun taziyesine jandarma nezaretinde gidip geliyor.

AA muhabirinin aldığı bilgiye göre, Viranşehir ilçesinde çiftçilikle uğraşan Gerçek, birkaç ay önce Ceylanpınar'daki bir petrol istasyonundan gasp olayına karıştığı iddiasıyla tutuklandı. Şanlıurfa E Tipi Kapalı Cezaevi'ne konulan Gerçek'in babası Şahin Gerçek de ''Ruhsatsız silah bulundurmak'' suçundan hakkında açılan davadan hüküm giyince, Viranşehir Cezaevi'ne konuldu.

Şanlıurfa Cezaevi'ndeki bir koğuşta, hafta sonu çıkan yangında hayatını kaybeden Mehmet Emin Gerçek'in cenazesi, Gaziantep'teki otopsinin ardından ailesine teslim edildi. Oğlunun otopsi işleminin tamamlanmasının ardından cenaze töreni ve taziyeye katılması amacıyla baba Şahin Gerçek için de Cumhuriyet Savcılığı'ndan izin istendi.

Yazışmaların tamamlanmasının ardından baba Şahin'e, köyde yapılan taziye için 3 gün izin verildi. Oğlunun cenazesini, jandarma nezaretinde Viranşehir'deki Asri Mezarlık'ta toprağa veren Gerçek, köyde yapılan taziyeye de özel izinle gidip geliyor.

Sabah saatlerinde sivil kıyafetli askerlerin nezaretinde cezaevinden taziyenin yapıldığı köye giden ve taziyeleri kabul eden Gerçek, akşam da Viranşehir'deki cezaevine getiriliyor.

AA

Kaynak: Diyarbakır Söz

Çok Okunan Haberler