"Mardinmasa" kuruldu

Mardin Büyükşehir Belediyesi, vatandaşın sorunlarını yerinde görmek, dinlemek ve zamanında çözüm üretmek için "Mardinmasa" birimi oluşturdu.

MARDİN  İçişleri Bakanlığınca Kanun Hükmünde Kararname (KHK) kapsamında görevlendirme yapılan Mardin Büyükşehir Belediyesi, vatandaşın sorunlarını yerinde görmek, dinlemek ve zamanında çözüm üretmek için "Mardinmasa" birimini kurdu.

Büyükşehir Belediyesince, aralarında terör mağdurlarının da olduğu vatandaşların sorunlarını dinleyip zamanında ve yerinde çözüm üretmek için kurulan birimde, "Alo 153" çağrı merkezi, saha ve kayıt bölümleri yer alıyor.

Vatandaşlar 24 saat boyunca çağrı merkezine ulaşıp sorunları iletebildikleri gibi "Mardinmasa"ya gelerek, şikayet ve önerilerini direkt kayıt birimlerine bildirebiliyor.

Belediyenin gerekli birimlerine iletilen şikayet ve öneriler incelenerek, 3 günde vatandaşa dönüş sağlanıyor.

- "Halkın yanında olacağız"

Mardin Büyükşehir Belediyesi Başkan Vekili olarak görevlendirilen Vali Mustafa Yaman, AA muhabirine yaptığı açıklamada, hizmetlerle kentin her noktasına dokunmak için söz verdiklerini belirtti.

"Mardinmasa" çalışanlarının fakir fukaranın yanında olacağını ifade eden Yaman, "Bu genç arkadaşlarımızla gece gündüz bu şehrin her noktasına dokunuyoruz ve dokunmaya çalışıyoruz. Halkın yanında olacağız. Mardinmasa, sadece ve sadece hemşehrilerimiz ve bu şehir için çalışarak, kimsesizlerin kimsesi olacak." dedi.

- "Çalınmadık kapı bırakılmıyor"

Büyükşehir Belediyesi Halkla İlişkiler Müdürü Merve Erciyas ise vatandaş ile belediye arasında köprü vazifesi görmek üzere merkez dahil 10 ilçede faaliyet yürüttüklerini söyledi.

Başkan Vekili Yaman'ın direktifleri doğrultusunda, belediye ve vatandaş arasındaki bürokrasiyi kırmak adına birimi kurduklarını anlatan Erciyas, "Mardinmasa"nın saha, kayıt birimleri ve çağrı merkezinde görevli yaklaşık 40 kişiyle, vatandaşlara hizmet için çalıştığını dile getirdi.

Erciyas, saha birimlerinin tüm ilçe ve mahallelerde, yağmur çamur demeden "gezmedik yer, çalınmadık kapı, dokunmadık gönül" bırakmadığını, vatandaşların sorunlarını dinleyip çözüm aradığını kaydetti.

Nusaybin, Kızıltepe, Derik ve Mazıdağı gibi görevlendirme yapılan belediyelerle ortak çalışacaklarını bildiren Erciyas, şöyle devam etti:

"Hedefimizin sınırı yok. Ucu açık. Görev süremiz boyunca tüm Mardin'de her yere ve tüm vatandaşlarımıza ulaşmak istiyoruz. Mardinmasa olarak terörün yarattığı tüm etkileri vatandaşın üzerinden silmek için çalışıyoruz. Mardin'i en kısa sürede normalleştirip, tüm vatandaşlarımıza devletin ve belediyemizin güler yüzünü gösterip, şefkat elini uzatmak için çalışıyoruz."

Vatandaşlardan İbrahim Homan da uygulamanın çok güzel olduğunu dile getirerek, "Mardinmasa sayesinde şikayet ve isteklerimizi direkt belediyeye iletebileceğiz. En önemlisi olumlu ya da olumsuz 3 günde bize dönmeleri." diye konuştu.

Kaynak: Diyarbakır Söz

Çok Okunan Haberler