Meteorolojiden uyarı!

Meteoroloji Genel Müdürlüğü'nün son verilerine göre bölgelerde hava durumu şöyle olacak.

Meteorolojiden uyarı!

Hava sıcaklığı, ülkenin iç ve doğu kesimlerinde 2 ila 4 derece artacak. Türkiye'nin güney, iç ve doğu kesimlerinin yağışlı geçeceği tahmin ediliyor.

Meteoroloji Genel Müdürlüğü'nün değerlendirmelerine göre yağışların genellikle yağmur ve sağanak, Ege'nin iç kesimleri, İç Anadolu'nun güney ve doğusu, Doğu Karadeniz'in iç kesimleri, Doğu Anadolu ile sabah saatlerinde Güneydoğu Anadolu Bölgesi'nde karla karışık yağmur ve kar şeklinde görülmesi bekleniyor. Sabah ve gece saatlerinde doğu kesimlerde yer yer kuvvetli olmak üzere ülkenin iç ve doğu kesimlerinde buzlanma ve don olayı bekleniyor.

Rüzgarın genellikle güney ve güneybatı, Marmara, Ege ve Karadeniz'de kuzeyli yönlerden hafif, ara sıra orta kuvvette esmesi bekleniyor.

BUZLANMA VE DON UYARISI

Sabah ve gece saatlerinde doğusunda yer yer kuvvetli olmak üzere ülkemizin iç ve doğu kesimlerde buzlanma ve don olayı beklendiğinden meydana gelebilecek olumsuzluklara karşı ilgililerin ve vatandaşların dikkatli ve tedbirli olması gerekiyor.

ZİRAİ DON UYARISI

Ege ve Batı Akdeniz kıyı şeridi ile Karadeniz kıyı şeridinde hafif, iç ve yüksek

kesimlerinde orta ve yer yer kuvvetli zirai don olayı beklendiğinden zirai faaliyette bulunan çiftçilerin, seracıların ve fındık üreticilerinin dikkatli ve tedbirli olmaları öneriliyor.

ÇIĞ UYARISI

Karadeniz'in iç kesimleri ile Doğu Anadolu'nun kuzey ve doğusunda eğimin fazla olduğu alanlarda oluşabilecek çığ tehlikesine karşı ilgililerin ve vatandaşların dikkatli ve tedbirli olması gerekecek.

BAZI İLLERDE HAVA DURUMU

Bazı illerde bugün hava durumu ve sıcaklık değerleri şöyle olacak:

İstanbul: Parçalı ve çok bulutlu (9)

Ankara: Parçalı ve çok bulutlu, sabah ilk saatlerde güney ilçeleri hafif kar yağışlı (5)

İzmir: Parçalı ve çok bulutlu, sabah saatlerinde sağanak yağışlı (14)

Adana: Parçalı çok bulutlu ve aralıklı sağanak yağışlı (14)

Antalya: Parçalı çok bulutlu ve aralıklı sağanak yağışlı (14)

Samsun: Parçalı çok bulutlu ve aralıklı Yağmurlu (6)

Erzurum: Parçalı çok bulutlu ve aralıklı kar yağışlı (-5)

Van: Parçalı ve çok bulutlu, öğleden sonra ve akşam saatlerinde aralıklı kar yağışlı (0)

Diyarbakır: Parçalı ve çok bulutlu, sabah ve öğle saatlerinde aralıklı yağmur ve karla karışık Yağmurlu (6)

BÖLGELERDE HAVA DURUMU

Meteoroloji Genel Müdürlüğü'nün son verilerine göre bölgelerde hava durumu şöyle olacak:

Marmara: Parçalı ve çok bulutlu geçecek.

Ege: Parçalı ve çok bulutlu, sabah saatlerinde bölge genelinin, öğleden sonra güney ve iç kesimlerinin yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların genellikle yağmur ve sağanak, sabah saatlerinde Afyonkarahisar, Kütahya ve Uşak çevrelerinde karla karışık yağmur ve yükseklerinde kar şeklinde görülmesi bekleniyor. Sabah ve gece saatlerinde bölgenin iç kesimlerinde buzlanma ve don olayı görülecek.

AKDENİZ: Parçalı ve çok bulutlu, bölge genelinin aralıklı yağmur ve sağanak yağışlı, sabah saatlerinde Isparta ve Burdur çevrelerinin karla karışık yağmur ve yükseklerinin kar yağışlı geçecek. Sabah ve gece saatlerinde bölgenin iç ve yüksek kesimlerinde yer yer buzlanma ve don olayı bekleniyor.

İÇ Anadolu: Parçalı ve çok bulutlu, bölgenin güney ve doğusunun aralıklı yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Yağışlar, genellikle karla karışık yağmur ve kar, öğle saatlerinde bölgenin güneyinde yağmur şeklinde görülecek. Sabah ve gece saatlerinde bölge genelinde buzlanma ve don olayı bekleniyor.

BATI KARADENİZ: Parçalı ve çok bulutlu, sabah saatlerinde Bartın, Sinop ve İnebolu çevrelerinin Yağmurlu geçeceği tahmin ediliyor. Sabah ve gece saatlerinde bölgenin iç kesimlerinde buzlanma ve don olayı görülecek.

ORTA ve DOĞU KARADENİZ: Parçalı ve çok bulutlu, Orta Karadeniz kıyıları, Doğu Karadeniz ile Tokat çevrelerinin yağışlı geçecek. Yağışların kıyılarda yağmur, iç kesimlerde karla karışık yağmur ve kar şeklinde olması bekleniyor. Sabah ve gece saatlerinde bölgenin iç ve yüksek kesimlerinde buzlanma ve don olayı görülecek. Doğu Karadeniz'in iç kesimlerinde eğimin fazla olduğu alanlarda oluşabilecek çığ tehlikesine karşı ilgililerin ve vatandaşların dikkatli ve tedbirli olması gerekiyor.

DOĞU Anadolu: Parçalı ve çok bulutlu, sabah saatlerinde batısının, öğleden sonra bölge genelinin aralıklı karla karışık yağmur ve kar yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Sabah ve gece saatlerinde yer yer kuvvetli olmak üzere bölge genelinde buzlanma ve don olayı bekleniyor. Bölgenin kuzey ve doğusunda eğimin fazla olduğu alanlarda oluşabilecek çığ tehlikesine karşı ilgililerin ve vatandaşların dikkatli ve tedbirli olması gerekiyor.

GÜNEYDOĞU Anadolu: Parçalı ve çok bulutlu, aralıklı yağmur, sabah ve gece saatlerinde karla karışık yağmur ve yer yer kar yağışlı geçecek. Sabah ve gece saatlerinde bölgenin kuzeyinde yer yer buzlanma ve don olayı görülecek.

Kaynak: Diyarbakır Söz