Öğretmen ve köylüler yolda mahsur kaldı

HAKKARİ'nin Yüksekova İlçesi'ne bağlı Dedeler Köyü'den ilçe merkezine gelen 6'sı öğretmen 30 kişinin içinde bulunduğu 8 araç, yoğun kar yağışı ve tipi yüzünden 2 saat boyunca yolda mahsur kaldı. Kaymakamlığa bağlı karla mücadele ekiplerinin 1 saat süren çalışmasıyla, mahsur kalanlar kurtarıldı.

Öğretmen ve köylüler yolda mahsur kaldı

Yüksekova'ya 17 kilometre uzaklıkta bulunan Dedeler Köyü'nden özal araç ve servis araçlarıyla yola çıkan 6'sı 30 kişi, köyden 5 kilometre uzaklaştıktan sonra Ova mevkiinde yoğun kar yağışı ve tipiye yakalandı. Karın yolu kapatması üzerine 8 araç yolda mahsur kalınca araçta bulunan vatandaşlar ve öğretmenler telefonla kaymakamlığa ulaşarak yardım istedi. Bunu üzerine Kaymakamlığa bağlı karla mücadele ekipleri grayder ve kepçeden oluşan 2 araçla hemen yola çıktı. Yaklaşık 1 saat süren karla mücadele çalışmasının ardından 30 kişi, bulundukları bölgeden kurtarılarak ilçe merkezine getirildi.

MAHSUR KALDILAR

Yolda mahsur kalan Dedeler Köyü İlkokulu öğretmeni Halime Taşçı, yolda büyük sıkıntı yaşadıklarını anlattı. Taşçı, "İlçeye doğru gelirken tipiye yakalandık. Tipiden dolayı ilerleyemedik. Köyden de yardıma gelenler oldu. Aracımızı kara saplandığı yerden çıkaramadık. Grayderlerin gelmesi ile de kurtulduk. Her koşulda eğitim ve öğretime devam etmeye çalışıyoruz. Buralar bize emanet. Zor koşullarda olsa eğitim mücadelemiz devem edecek" dedi.

Kaynak: Diyarbakır Söz