Öğretmenler Günü Özel Programı

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Numan Kurtulmuş, öğretmenlerin çektiği sıkıntıların, yaşadığı problemlerin farkında olduklarını ve bunların halledilmesi için bütün güçleriyle hareket edeceklerini söyledi.

Öğretmenler Günü Özel Programı

Kurtulmuş, Bağcılar Belediyesi'nce ilçedeki Olimpik Spor Salonu'nda düzenlenen, 6 bin öğretmen ve ailesinin yer aldığı yemekli ''Öğretmenler Günü Özel Programı''na katıldı.

Burada konuşan Kurtulmuş, öğretmenliğin kutsallığına dair ne söylense az olacağını, öğretmenlerin geleceğin şekillenmesi açısından çok fazla öneme sahip olduklarını ve onlara teşekkür etmek için ne yapılırsa yapılsın yetersiz kalacağını söyledi.

Siyasetin içinde olduğu zamanlarda bile öğretim üyeliğini bırakmadığını, şu anda da haftanın belirli günlerinde üniversitede ders vermeye devam ettiğini aktaran Kurtulmuş, akşam genel başkan olarak takip ettiği 2009 yerel seçimlerinin hemen sabahında bile Ankara'dan İstanbul'a gelerek derse girdiğini kaydetti.

Kurtulmuş, öğretmenlerin öğrencilerine sadece bildikleri şeyleri öğretmekle kalmaması gerektiğini vurgulayarak, tecrübelerini de onlarla paylaşarak, genç çocukların zihin dünyasının şekillenmesine katkıda bulunmaları gerektiğini ifade etti.

Öğrencilerin karakterlerinin, kişiliklerinin gelişmesine katkıda bulunmanın ve onların dünyayla başa çıkabilecek bilgi donanımına sahip olmalarını sağlamanın dünyanın en değerli işlerinin başında geldiğinin altını çizen Kurtulmuş, şöyle devam etti:

''Bu yüzden bu mesleği seçtiğiniz için bütün öğretmen arkadaşlarımızı yürekten tebrik ediyorum. Öğretmenlik mesleği aynı zamanda peygamber mesleği. Bütün peygamberlerin bir özelliği de insanları eğitmiş, eğitmekle mükellef olmalarıdır. Onların davranışlarını, insan ilişkilerini, dünyaya ilişkin bilgilerini artırmak da aslında peygamberlerin görevlerinden birisi. Bu çerçeveden baktığınız zaman gerçekten mesleğin kutsallığının kaynağı da buradan gelmektedir.

Öğretmen kardeşlerimizin çektiği sıkıntıların, yaşadığı problemlerin hepsinin farkındayız. Bunları biliyoruz, inşallah bunların yerine getirilmesi, sağlanması için de elimizden gelen bütün gücümüzle hareket edeceğiz. Atama bekleyen gencecik öğretmen kardeşlerimiz, gittiğimiz yerlerde bize her vesileyle ulaşıyorlar. O problemi de biliyor, Türkiye'de atama bekleyen öğretmenlerin atanması için elimizden gelen gayreti ortaya koymaya çalışıyoruz.''

''Medeniyetimizin değerlerini de öğretmek gerekiyor''

Bir ülkenin gücünün özellikle bugünün dünyasında kendi medeniyet değerleri üzerinde gençleri nasıl yetiştirebildiğiyle alakalı olduğunu dile getiren Kurtulmuş, hakim olan küresel kültür çerçevesinde neredeyse tek tip insanın yetiştirildiği bir dünya haline dönüşüldüğünü söyledi.

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Kurtulmuş, gücü elinde bulunduranların, bilgiye sahip olanların ve insanları kültür dünyasında yönlendirenlerin dünyayı istedikleri gibi şekillendirmeye çalıştıklarını kaydederek, şöyle dedi:

''Bizim milletimizin gücü ise sadece mekteplerde birtakım bilgileri aktarmaktan ibaret olamaz. Bizim medeniyetimizin değerlerini, köklerini, bugünün küresel medeniyetinden farklarını gençlerimize öğretmek zorundayız. Hayatın sadece para kazanmak ve vakti hoşça geçirmekten ibaret olmadığını gençlere öğretmeliyiz. Temelinde kaynaşma, dayanışma olan, insanı hazreti insan olarak gören medeniyetimizin değerlerini gençlere aşılamak ve bu felsefede bir gençlik oluşturmak zorundayız. Gençlerimiz birtakım telkinlerin altındadır, bazıları, bazı kötü alışkanlıkların yolundadır. Bunu aşmanın yolu, gençlerimizi küçük yaştan başlayarak kendi geçmişleriyle buluşturmak, kendi medeniyetimizin kökleriyle tanıştırmak ve kültürel değerlerini bugüne aktararak, genç kardeşlerimizi bu potanın içerisinde eritmek, geliştirmek ve ileriye hazırlamaktır.''

 

''Bugünkü çocuklar 2023 ve 2071'de dünyaya yön verecekler''

 

Dünyanın en büyük gücünün ne atom bombası, ne ülkelerin kasalarını dolduran altınlar, ne de piyasalarda güçlü olan para birimleri olduğunu söyleyen Kurtulmuş, bir ülkenin güçlü olabilmesi için bunların olması gerektiğini ancak bir ülkeyi güçlü kılacak şeyin ''çok eğitilmiş, inançlı, medeniyet değerlerine sahip gençliği'' olduğunu dile getirdi.

Kurtulmuş, bu yüzden gençlerin eğitimini, sadece bir eğitim aracı veya eğitim meselesi olarak değil, geleceğe en büyük yatırım ve geleceğin en büyük gücü olarak gördüklerini belirterek, ''Türkiye 2023'e, 2071'e geldiğinde bugün burada oynayan ufacık çocuklarımız dünyanın en muktedir çocukları olarak ve başları dik bir şekilde dünyaya yol göstereceklerdir. Bunun için bu perspektifle hareket etmemiz lazım'' diye konuştu.

Numan Kurtulmuş'a, konuşmasının ardından Bağcılar Belediye Başkanı Lokman Çağırıcı, günün anısına plaket takdim etti.

AA

Kaynak: Diyarbakır Söz

Çok Okunan Haberler