Görüş Bildir

ÖSYM Ek Tercihler Açıklandı mı? Ne zaman açıklanacak?

YGS ve LYS sonuçlarına göre 2016-2017 öğretim yılı için yükseköğretim programlarına ÖSYM tarafından yapılan ek yerleştirme işlemleri 30 Ağustos Salı günü sona erdi. ÖSYM'den yapılan son dakika açıklamasına göre ÖSYM ek tercih işlemleri tercih işlemleri bittikten sonra yani 30 Ağustos Salı gününden sonra 1 hafta içerisinde açıklanacak.

ÖSYM Ek Tercihler Açıklandı mı? Ne zaman açıklanacak?

Tercih işlemlerini yapan adaylar, sonuçların açıklanacağı tarihi sabırsızlıkla bekliyor. Ek yerleştirme işlemine alınan tüm adayların sonuçları http://sonuc.osym.gov.tr adresinden duyurulacaktır. İlk tercihlerde yerleşemeyen adaylar ikinci tercih işlemleri için 26 Ağustos tarihinde kayıtlara başladı. 30 Ağustos Salı ÖSYM ek tercih işlemleri 23:59'da sona erdi. ÖSYM merkezi yerleştirme sonuçlarının açıklanmasının ardından 678 bin 228 kontenjandan 644 bin 228'i dolarken, 34 bin 468 kontenjan boş kaldı. Bu tercihler sonucunda adaylar boş kontenjanlara göre yerleşecekler.

ÖSYM EK TERCİH SONUÇLARI

YGS ve LYS sonuçlarına göre 2016-2017 öğretim yılı için yükseköğretim programlarına ÖSYM tarafından yapılan ek yerleştirme işlemleri bugün sona eriyor. Tercih işlemlerini yapan adaylar, sonuçların açıklanacağı tarihi sabırsızlıkla bekliyor. Ek yerleştirme işlemine alınan tüm adayların sonuçları http://sonuc.osym.gov.tr adresinden duyurulacaktır.

Kaynak: Akşam

Etiketler:

Editor Hakkında

Haber Merkezi