Özürlülüğü düşürüldü

Batman'ın Kozluk ilçesinde, geçirdiği trafik kazasında bir bacağını kaybeden çocuğa yüzde 24 özürlü raporu verildi. Sol bacağı kopan kız çocuğunun raporunda, sağ bacağın kaybedildiği belirtiliyor.

Özürlülüğü düşürüldü

Batman Bölge Hastanesi Başhekimi Adnan Tuna, kayıtlara geçerken bir yanlışlık olduğunu, kararın tekrar görüşüleceğini, yapılan yanlışlığın düzeltileceğini ifade etti.

Batman'ın Kozluk ilçesi Tepecik Mahallesi 3 yol mevkiinde ikamet eden Bayri ailesinin 13 yaşındaki kızları Gülcan Bayri, 2011 yılında okula giderken aracın altında kalarak sol bacağını kaybetti. Bir bacağını kaybeden, diğer bacağı da felçli olan Gülcan Bayri'nin, eğitimine devam etmesi için Kozluk Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından öğretmen görevlendirilerek, evde eğitim görmesi sağlandı.

VERİLEN RAPORA TEPKİ

Gülcan Bayri'nin babası Nurullah Bayri, kızının bakıcı maaşından yararlanması için 2011 yılında Diyarbakır Tıp Fakültesi'nden yüzde 58 özürlü raporu aldı. Bakıcı parasından faydalanmaya devam etmek için sağlık raporunun yenilenmesi gerektiği söylendi. Batman Bölge Devlet Hastanesi'ne giderek, kızının özürlü raporunu yenilemek isteyen baba Nurullah Bayri, 2011 yılında kızına Diyarbakır'da gittiği hastanede yüzde 58'lik özürlü raporu verildiğini, Batman'da gittiği bölge hastanesinde ise yüzde 24 özürlü raporu verildiğini söyledi. Ayrıca, raporda kızının kopan sol bacağından hiç söz edilmediğini ileri süren Bayri, rapora sağ diz üstü amputasyon diye yazılmasının kendisini şok ettiğini söyledi.

Kızının bacağına bakmadan, sadece filmlere bakarak rapor hazırlandığını iddia eden Nurullah Bayri, "Daha önce verilen raporun yüzdesi de düşürüldü. Bu durumda bakıcı yardımından da faydalanamıyoruz. Doktorun yaptığı bir yanlışlık mı ya da bilinçli mi bilmiyoruz." dedi.

"ÜST GEÇİT YAPILSIN"

Diğer yandan, kızının kaza yaptığı yerde üst geçit yapılması için girişimlerde bulunduğunu, ancak bu talebin 'kavşakta trafik ışıkları var' gerekçesiyle reddedildiğini belirten Nurullah Bayri, "Çocuklarımız okula gidip gelirken günde 4 kez kavşaktan geçmek zorunda kalıyor. Hastane ve lise binası da karşı tarafa yapılıyor. Karşıya geçişler daha da artacak. Biz bu acıyı yaşadık, başkaları yaşamasın." diye konuştu.

Bacağını kaybeden Gülcan Bayri de hiçbir şey istemediğini, sadece 3 yol mevkiine yayaların geçebileceği üst geçit ya da alt geçit yapılmasını istediğini söyledi.

KURUL KARARI TEKRAR GÖRÜŞÜLECEK

Konuyla ilgili açıklama yapan Batman Bölge Hastanesi Başhekimi Adnan Tuna ise kayıtlara geçerken sehven bir yanlışlık olduğunu belirtti. Kararın tekrar görüşüleceğini belirten Tuna, "Sağlık kurulunca sol diz üstü ampute kararı bağlanmış, ancak yazıyla kurul raporu sehven sağ dizüstü ampute şeklinde yazılmıştır. Bu kurul kararı tekrar görüşülecek, yapılan yanlışlık düzeltilecektir." dedi.

Kaynak: Diyarbakır Söz

Çok Okunan Haberler