Paskalya ayini

Mardin'de Paskalya Bayramı Kırklar Kilisesi'nde düzenlenen ayinle kutlandı

Paskalya ayini

Mardin'de yaşayan Süryaniler, Paskalya Bayramı'nı Kırklar Kilisesi'nde düzenlenen ayinle kutladı.

Paskalya Bayramı dolayısıyla tarihi Kırklar Kilisesi'ne gelen Süryaniler, çocuklarıyla kilise girişinde mum yakıp, dua etti. Mardin-Diyarbakır Metropoliti Saliba Özmen ve Kırklar Kilisesi Başpapazı Gabriyel Akyüz'ün yönettiği ayinde koro, Türkçe, Arapça, İbranice ve Süryanice ilahiler söyledi.

İncil'den bölümlerin de okunduğu ayinde, Özmen ve Akyüz konuşmalarını Türkçe, Arapça ve Süryanice yaptı. Özmen, ülkedeki birlik ve beraberliğin ilelebet sürmesi için dua etti. Daha sonra ayine katılanlar kilise bahçesinde bayramlaştı.

PASKALYA AYİNİ

Mardin Valisi ve Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Mahmut Demirtaş, Artuklu Kaymakamı Mesut Tabakçıoğlu, 70. Mekanize Piyade Tugay Komutanı Tuğgeneral Burhan Aktaş, İl Jandarma Komutanı Tuğgeneral Coşkun Sel, İl Emniyet Müdürü Mahmut Karabulut ve Artuklu Belediye Başkanı Abdulkadir Tutaşı, kilise bahçesinde Süryanilerin bayramını kutladı.

Saliba Özmen, Vali Demirtaş ve beraberindekilerle yumurta tokuşturdu. Vali Demirtaş, burada yaptığı konuşmada, 2 yıldır Mardin'de salgından dolayı bayramların yapılamadığını anımsattı.

Kaynak: Diyarbakır Söz