Görüş Bildir

PKK’nın ‘Karadeniz Açılım Grubu’na Karadeniz'de büyük darbe

PKK'nın Karadeniz bölgesinde sansasyonel eylem yapması için gönderdiği 'Karadeniz Açılım Grubu' adı verilen terörist grup, güvenlik güçlerinin son zamanlardaki başarılı operasyonlarıyla büyük darbe aldı. Son 4.5 ayda Giresun'da 1, Ordu'da 7 PKK'lının öldürülmesinin ardından, aynı grupta yer alan 1 PKK'lı Erzincan kırsalında öldürülürken, 300 bin TL ödüllü 'gri' listeyle aranan Şiyar Mardin kod adlı Hamdullah Zengin çatışmada yaralı ele geçirildi.

PKK’nın ‘Karadeniz Açılım Grubu’na Karadeniz'de büyük darbe

PKK tarafından 1998 yılından sonra Karadeniz Bölgesi'ne sansasyonel eylem yapması amacıyla gönderilen, 12 kişi olduğu tespit edilen PKK'nın 'Karadeniz Açılım Grubu' adını verdiği teröristler, Ordu, Giresun, Trabzon ve Gümüşhane kırsalında 4'er ve 2'şerli gruba ayrıldı. 'Karadeniz Açılım Grubu' 1 yıl önce Giresun Kümbet Yaylası kırsalında istihbarat birimleri tarafından telsiz görüşmeleriyle deşifre oldu.

Ordu-Gümüşhane ve Giresun kırsalında sansasyonel eylem için keşif yaptığı belirlenen grup, güvenlik güçlerinin yoğun operasyonuyla ormanlık alanda sıkıştı. Geçen 7 Haziran'da Giresun'a bağlı Şebinkarahisar'da güvenlik güçleri ile girilen çatışmada 1 PKK'lı etkisiz hale getirildi.

Gruptaki diğer PKK'lı teröristlerin Giresun üzerinden Ordu kırsalına geçiş yaptığı, 31 Temmuz'da Mesudiye Topçam bölgesinde 3 askerin şehit olduğu, 2 askerin yaralandığı eylemi gerçekleştirdiği belirlendi. Kaçan teröristlerden Delil Kod adlı Çağdaş Hasdemir, 20 Ağustos'ta Gölköy kırsalında öldürülürken, aralarında sözde bölge sorumlusu olan Çektar kod adlı 300 bin TL ödüllü 'gri' listeyle aranan Ali Fırat Yaşar'ın da bulunduğu 6 PKK'lı 30 Eylül'de Mesudiye-Koyulhisar sınır bölgesinde etkisiz hale getirildi. Teröristlerin üzerinde bulunan 8 kişinin olduğu fotoğrafta yer alan PKK'lılardan Ciwan Amed Brusk kod adlı Selman Tiryaki, 2 gün önce Erzincan kırsalından Tunceli'ye geçiş yapmak isterken etkisiz hale getirilirken, 300 bin TL ödüllü 'gri' listeyle aranan Şiyar Mardin kod adlı Hamdullah Zengin ise yaralı ele geçirildi.

KAÇMAYA ÇALIŞIYORLARDI

Mesudiye-Koyulhisar sınır bölgesinde 6 PKK'lı teröristin öldürülmesinden sonra bölgede yalnız kalan Hamdullah Zengin ile Selman Tiryaki'nin, Giresun kırsalı üzerinden Karadeniz'den kaçmaya çalıştıkları ileri sürüldü. PKK'nın 'Karadeniz Açılım Grubu'nda yer alan ve öldürülen toplam 9 teröristen 5'inin 300 bin TL ödüllü 'gri' liste ile arandığı da ortaya çıktı.

Öte yandan güvenlik güçleri tarafından Jandarma Özel Harekat Timleri ve komandoların katılımıyla Ordu, Giresun, Sivas ve Tokat kırsal kesiminde başlatılan geniş kapsamlı arazi arama-tarama faaliyetlerinin sürdüğü belirtildi.

 KEMAH KIRSALINDA ÖLDÜRÜLDÜLER

Karadeniz üzerinden gelen ve Tunceli bölgesine gitmekte olan iki terörist ile güvenlik kuvvetleri arasında 19 Ekim gece yarısı çatışma çıktı. Kemah'ın Mermerli Köyü yakınında çıkan çatışmada 'Civan' kod adlı Selman Tiryaki ölü, 'Şiyar' kod adlı Hamdullah Zengin ise yaralı olarak ele geçirildi.

Teröristlere ait 2 Kalaşnikof tüfek, dürbün, telsiz, 2 sırt çantası, 2 şemsiyeye el konuldu. Mardin'in Kızıltepe nüfusuna kayıtlı ve 2007'den beri örgütte yer alan 32 yaşındaki Hamdullah Zengin, tedavisi sonrası ifadeye alındı.

Çatışmada ölen Batman'ın Sason nüfusuna kayıtlı 28 yaşındaki Selman Tiryaki'nin 2010'dan itibaren PKK'da bulunduğunu belirten yetkililer, Tiryaki ile Zengin'in İçişleri Bakanlığı tarafından yayınlanan 'Arananlar' listesinin Gri bölümünde yer aldığını, başlarına 300 bin lira ödül konulduğunu bildirdi.

Etiketler:

Editor Hakkında

Haber Merkezi