Projeleri kabul ediliyor

AB Eğitim ve Gençlik Programları’nın Şubat dönemi başvurusunda 4 projesi kabul edilen Diyarbakır Kent Konseyi ile Gençlik ve Değişim Derneği’nin Mayıs dönemi başvurusunda 5 yeni projesi kabul edildi.

Projeleri kabul ediliyor

AB Eğitim ve Gençlik Programları’nın Şubat dönemi başvurusunda 4 projesi kabul edilen Diyarbakır Kent Konseyi ile Gençlik ve Değişim Derneği’nin Mayıs dönemi başvurusunda 5 yeni projesi kabul edildi.

DAMLAYA DAMLAYA ‘ÇÖL’ OLUR PROJESİ

Su tasarrufunun sağlanması ve bilinçli su tüketimi konusunda bir farkındalık yaratılması amacıyla Diyarbakır’ın farklı mahallelerinde çeşitli kampanyalar, drama çalışmaları, eğitimler ile okullarda bilgilendirme çalışmaları gerçekleştirilecek. Yereldeki tüm kamu, yerel yönetimler ve STK’ların dahil edilmeye çalışılacağı proje kapsamında, ayrıca kısa film çekilerek TV kanallarında yayınlanacaktır. Projenin uygulanması esnasında ise özellikle DİSKİ ile işbirliği halinde tüm çalışmaların gerçekleştirilmesi planlanıyor.

ÇOCUKLARLA YENİDEN ‘DÖNÜŞÜM’ PROJESİ

Diyarbakır’da sokakta çalışan ve dezavantajlı durumda bulunan çocuklara yönelik 5 ay boyunca Sümerpark Ortak Yaşam Alanı içerisinde ‘ekoloji’ ve ‘geri dönüşüm’ konularında eğitimler verilecek. Gerçekleştirilecek eğitimler, atölye çalışmaları, saha ziyaretleri sonrasında ise bir sergi gerçekleştirilecek. Ayrıca daha sonraki dönemlerde çocukların yurt dışına gönderilmeye çalışılacak ve bu sayede Avrupa’daki örnek çalışmaları, özellikle de Botanik Parkları görme amacıyla uluslar arası değişim projelerinde yer alma fırsatı bulmuş olacaklardır.

REDUCE-REUSE-RECYLE PROJESİ

3-10 Kasım tarihleri arasında Norveç, Romanya, Bulgaristan, Polonya, Litvanya ve Türkiye’den 36 genç Diyarbakır’da bir araya gelecek. Gençler küresel ısınma, iklim değişiklikleri başta olmak üzere evreni bekleyen ekolojik felaketlere karşı neler yapılabileceğinin tartışacak. Dünyanın nasıl korunabileceğine dair güçlü ve küresel bir birliktelik yaratmak için bir araya gelecek olan gençler eğitim süresince birçok atölye ve grup çalışması gerçekleştirerek, yerel halkın da katılacağı çeşitli etkinlikler organize edecekler.

“LEİSURE PROGRAMMES FOR LESS PRİVİLEGED YOUNGSTERS” PROJESİ

Avrupa Gönüllü Hizmeti Projeleri kapsamında kabul edilen bu proje kapsamında Diyarbakır’dan 4 genç Romanya ve Macaristan’da gönüllü olarak gidecekler.

Macaristan’ın Budapeşte ve Bicske şehirlerinde 6 ay boyunca gönüllü olarak bulunacak olan 2 genç, göçmen çocuklara yardım amaçlı çalışan bir Sivil Toplum Kuruluşunda gönüllü olarak yer alacaklardır. Romanya’nın Transilvanya bölgesinde 10 ay boyunca gönüllü olarak çalışacak, diğer 2 genç ise çoğunluğunu Macarların oluşturduğu bu bölgedeki gençlik meclisleri içerisinde yer alarak bu süre zarfında gerçekleştirilecek tüm gençlik kamplarının organizasyonunda aktif olarak yer alacak.

“YOUTH VOİCE FOR SOCİETY” PROJESİ

Avrupa Gönüllü Hizmeti Projeleri kapsamında kabul edilen bu proje ile Romanya ve Estonya’dan gelecek 2 gönüllü, Gençlik ve Değişim Derneği ile Diyarbakır Kent Konseyi’nin gerçekleştireceği tüm çalışmalarda –özellikle ekoloji alanındaki çalışmalarda- 5 ay boyunca gönüllü olarak yer alacak. Gönüllüler, ayrıca uluslar arası alanda çeşitli ortaklıklar geliştirerek, Diyarbakır ile Avrupa arasında gerçekleştirilecek etkinliklerin koordinasyonunda yer alacak.

Kaynak: Diyarbakır Söz