Ramazan'a barışla girdiler

Ergani ilçesinde Ahmetli ve Gülerce köylerinde bulunan Bingöl, Daşcı, Güner ve Yel aileleri arasındaki 30 yıllık husumet, Ramazan ayı arefesinde son buldu.

Ramazan'a barışla girdiler

Ziraat Odası Başkanı İzzet Güzel ve birçok ileri gelen ismin öncülük ettiği barış organizasyonu çerçevesinde, Diyarbakır Valisi Mustafa Toprak'ın da katıldığı 300 kişilik ziyafet verildi. Ramazan ayına kucaklaşarak giren aileleri tebrik eden Vali Mustafa Toprak, bu kutlu barışın ve mübarek Ramazan ayının özünde bulunan bütünleşmenin tüm insanlığın barışına vesile olmasını diledi.

RAMAZAN'A BARIŞLA GİRDİLER

Çiftlik Lokantası'nda verilen barış ziyafetine Vali Mustafa Toprak, Kaymakam Erdinç Yılmaz, askeri erkan, siyasi parti temsilcileri ile Ahmetli ve Gülerce köylerinden gelen aileler hazır bulundu. Ailelerin barışmasında emeği geçen ve yemek ziyafetini organize eden Ziraat Odası Başkanı izzet Güzel yaptığı konuşmada, aileler arasında bulunan 30 yıllık bu husumeti sonlandırmada, başta Kaymakam Erdinç Yılmaz olmak üzere, Jandarma Komutanı Yüzbaşı Cevdet Çal, eski Milli Eğitim Müdürü Behçet Tekdemir ve Mehmet Kaçaroğlu'nun katkıları olduğunu belirtti.

BARIŞ VE KARDEŞLİK GÜZEL

Güzel'in yaptığı konuşmanın ardından söz alan ilçe Müftüsü Adem Bebek, dargın ailelerin mübarek Ramazan ayına barışla girmesinin dinimiz açısından önemini vurguladı. Yaptığı konuşmada, barış ve kardeşlik içinde yaşamaktan daha önemli hiçbir şeyin bulunmadığını belirten İlçe Kaymakamı Erdinç Yılmaz ise, sorunların diyalog yoluyla çözülmesi gerektiğinin altını çizerek, husumetlerin ve kırgınlıkların bir an önce bitmesi gerektiğini vurguladı. 

Kaynak: Diyarbakır Söz