Ramazan’ın vazgeçilmezleri: Tatlılar ve meşrubatlar

Ramazan ayında iftar ve sahur sofralarının vazgeçilmezi olan halka ve tulumba tatlıları ile meşrubatlar tezgahlarda yoğun ilgi görüyor.

Ramazan’ın vazgeçilmezleri: Tatlılar ve meşrubatlar

Ramazan ayı tüm heyecanıyla sürerken, en çok tüketilen tatlı ve meşrubatlar da tezgâhlardaki yerini aldı. Ramazan sofralarının zenginliğinin tezgâhlara yansıdığı Şanlıurfa'da, şehrin işlek yerlerinde hareketlilik sürüyor.

Çarşılarda vitrinlerin ön sıralarında hurma, tatlı çeşitleri ve meyan şerbeti gibi Ramazan'da bolca tüketilen ürünlere yer vermeye başladıkları görülen esnaf, bu ürünleri vatandaşın dikkatini çekecek şekilde sergiliyor.

Ramazan ayının yaklaşmasıyla pazarda bir hareketliliğin başladığını belirten esnaf, özellikle tatlı ve meşrubatlara yoğun ilginin olduğunu söyledi.

"ÇOK ÇÜKÜR RAĞBET VAR, TALEP ÇOK"

Müslüm Şikak

Tatlı satıcısı Müslüm Şikak, her Ramazan olduğu gibi bu Ramazan'da da tatlı satışlarının devam ettiğini belirterek, "Çok şükür satışlar güzel.

Fiyatlar 70-80 lira. Geçen yıl fiyatlar 50 liraydı, bu durum da malzemenin pahalılığından kaynaklanıyor.

Çok çükür rağbet var, talep çok. Tatlının yapımı zor ama güzel. Tatlılar Ramazan'ın vazgeçilmezidir." dedi.

"İÇECEKLERE AKIN OLACAK"

Şükrü Karabacak

Soğuk meşrubat satıcısı Şükrü Karabacak, havaların serin olmasından dolayı satışların normal seyrinde devam ettiğini ifade ederek, "İleriki zamanlarda içeceklere akın olacak.

Dedelerimiz atalarımız yıllar önce bu işle uğraşıyordu. Onların geleneğini sürdürüyoruz." diye konuştu.

İLKHA

Kaynak: Diyarbakır Söz

Çok Okunan Haberler