Rektör Yardımcısı Yıldırım, Hakkındaki İddiaları Yalanladı

Mardin Artuklu Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof.Dr. Kadri Yıldırım, bir sitede hakkında çıkan haberlerin asılsız ve iftira olduğunu söyledi.

Rektör Yardımcısı Yıldırım, Hakkındaki İddiaları Yalanladı

Yıldırım, makamında düzenlediği basın toplantısında, bazı site ve gazetelerde "Rektör Yardımcısı teröristleri kutsadı ve PKK'yı açıkça övdü" başlıklı haberlerin gerçeği yansıtmadığını ve tamamen asılsız olduğunu söyledi.

Yıldırım, öğrenci konseyinin başvurusu üzerine üniversite kampus alanında kutlanan Nevruz etkinliklerinde yaptığı konuşmanın içerisinden bir iki cümle cımbızlayarak haber sitelerine servis edildiğini, bu cümlelerden yola çıkılarak "Rektör Yardımcısı Teröristleri Kutsadı ve PKK'yı açıkça övdü" sonucu çıkarıldığını kaydetti.

YILDIRIM HAKINDAKİ İDDİALAR

Yıldırım şunları söyledi: "Bu site Newroz'da yaptığım konuşmayla alakası olmayan bazı ağır iddialara da yer vermiştir. Örneğin "akademik çalışmalarında İslamiyet'in Kürtlere zarar verdiğini söylemiş" gibi telaffuzu bile tüylerimi diken diken etmeye yeten ve bana 'bundan yüz bin kere Allah'a sığınırım' dedirten bir iddiada bulunulmuştur.

REKTÖR KENDİNİ SAVUNDU

Bunun yanında hakkımda 'örgüt yanlısı bir kadrolaşmaya gitmiş' hükmü verilmiş ve 'bunlara duyarsız kalmayan biri üniversitede bunları bir rapor halinde ifşa etmiştir' şeklinde son zamanlarda şahsım ve rektörümüz aleyhine düzenlenen bir fişleme raporuna da dikkat çekilmiştir. Gerek sayfa yetkilisinin bunları haber yaparken kullandığı üslupta, gerekse haberle ilgili yapılan yorumlarda nezaket kurallarının dışına çıkılmış; iş ağır hakaretlere varmış; durumdan vazife çıkaran birçok yorumcu tarafından bundan hedef gösterme anlamı çıkarılıp tehditlerde bulunulmuştur. Yukarıda özetlediğim haber bağlamında aşağıdaki hususları basın, kamuoyu ve adı geçen site ile paylaşmak istiyorum ve bunların bu sitede yayımlanmasını ümit ediyorum. Bunun aynen yayımlanmasının insani olduğu kadar İslami bir olgu olduğunu da özellikle ifade etmek istiyorum. Yayımlanmadığı takdirde bir Müslüman olarak hakkımı helal etmiyorum".

Kaynak: Diyarbakır Söz