'Said-i Nursi ve Dostluk'

Şanlıurfa Belediyesi ile Risale Akademi ve Akademik Araştırmalar Vakfı'nca (AKAV) "Said-i Nursi ve Dostluk" paneli düzenlenecek."Said-i Nursi ve Dostluk" paneliyle anılacak.

'Said-i Nursi ve Dostluk'

Şanlıurfa Belediyesi ile Risale Akademi ve Akademik Araştırmalar Vakfı (AKAV) tarafından "Said-i Nursi ve Dostluk" konili bir panel düzenlenecek.

Said-i Nursi ve Dostluk

Şanlıurfa Belediyesi ile AKAV tarafından ortaklaşa olarak Belediye Nikah ve Konferans Salonu'nda 24 Haziran 2012 tarihinde düzenlenecek olan "Said-i Nursi ve Dostluk" konulu panele Üsküdar Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Nevzat Tarhan, Gazeteci-Yazar Yusuf Kaplan ve Tarihçi-Yazar Mustafa Armağan konuşmacı olarak katılacaklar. Panel, Harran Üniversitesi'nden Yrd. Doç. Dr. Cüneyt Gökçe'nin moderatörlüğünde gerçekleşecek.

Cumhuriyet dönemine ait

İkinci Meşrutiyet ve Cumhuriyet döneminin önde gelen İslam mütefekkirlerinden olan Bediüzzaman Said-i Nursi, 83 yıllık ömrünün büyük bir kısmını Sibirya'da esaret, Türkiye'de de hapis ve sürgünle geçirmişti. 130 parçadan ve 6 bin sayfadan teşekkül eden Kur'an tefsiri Risale-i Nurları, sürgün dönemlerinde yazmıştı. Risale-i Nurlar birçok yabancı dile çevrildi. Eserleri ve aksiyonu, birçok üniversitede lisansüstü çalışmalara konu oldu. 1877'de Bitlis'in Nurs köyünde dünyaya gelen Nursi, 23 Mart 1960'ta Ramazan ayının Kadir Gecesi'nde Şanlıurfa'da İpek Palas Oteli'nin 27 nolu odasında Hakk'ın rahmetine kavuşmuştu. Balıklıgöl'de Halilurrahman Dergahı'ndaki caminin bahçesine defnedilen Bediüzzaman'ın naaşı, 27 Mayıs ihtilalından sonra darbeciler tarafından buradan alınarak bilinmeyen bir yere götürülmüştü.

Kaynak: Diyarbakır Söz