Saldırı ve gerçek dışı açıklamalar kabul edilemez

Batman Emek ve Demokrasi Platformu, Şeyh Said'in hedef alınmasına tepki gösterdi. Ramazan Bilmez, "Gerçek dışı açıklamaları kabul etmiyoruz" dedi.  

Saldırı ve gerçek dışı açıklamalar kabul edilemez

Batman Emek ve Demokrasi Platformu, Şeyh Said'in hedef alınmasına ilişkin Yılmaz Güney Parkı'nda basın açıklaması yaptı.

SALDIRILAR KABUL EDİLEMEZ

Eğitim Sen Batman Şubesi Başkanı Ramazan Bilmez, hak mücadelesi yürütmüş olan Şeyh Said ve yol arkadaşlarının üzerinden Kürt halkının değerlerine yönelen ırkçı saldırıları kabul etmeyeceklerini belirtti.

Bilmez, Şeyh Said ve yol arkadaşlarının tıpkı Seyit Rıza, Nuri Dersimi gibi Kürt halkının önemli değerlerinden olduğunu belirterek,

“Bir bulvara ismi verilmesi üzerinden Şeyh Said ve yol arkadaşlarının aziz hatırasına yönelik ırkçı-şovenist, saldırgan ve gerçekdışı açıklamalar kabul edilemez”

ifadelerini kullandı.

İNKÂR POLİTİKASI

Bilmez,

“ Kürt sorununun barışçıl ve demokratik yollarla çözümü için mücadele ederken Kürt halkının değerlerine de sahip çıkacağız.  Güneş balçıkla sıvanmaz. Hak mücadelesi yürütmüş olan Şeyh Said ve yol arkadaşları üzerinden Kürt halkının değerlerine yönelen ırkçı-şoven saldırıları kabul etmiyoruz”

dedi. 

HABER MERKEZİ 

Kaynak: Diyarbakır Söz