Semtlere mahalle evi

Diyarbakır'ın Bağlar İlçe Belediye Başkanlığı tarafından sürdürülen mahalle evleri projesi kapsamında, ilçeye bağlı Pınaroğlu köyünde mahalle ve yas evinin açılışı yapıldı.

Semtlere mahalle evi

Mahalle evlerinde incelemelerde bulunmak için köyleri dolaşan Bağlar Belediye Başkanı Yüksel Baran'a, başkan yardımcıları Nimet Taş, Osman Kaya ve Bağlar Belediye meclis üyelerinin içinde bulunduğu çok sayıda vatandaş eşlik etti.

MAHALLE EVLERİ

Buçuk Tepe mezrasına bağlı Kırlangıç Düzü, Molali, Asi, Pınaroğlu köylerini dolaşarak çeşitli incelemelerde bulunan Baran ve beraberindeki grup daha sonra Asi köyündeki yasa katıldı. Yasın ardından Pınaroğlu köyüne giden Başkan Baran, köy muhtarı Cemil Atik ve köy halkı tarafından zılgıtlarla karşılandı. Mahalle ve yas evinin açılışı Baran, köy muhtarı Cemil Atik ve kadınlar tarafından yapıldı. Daha sonra köy halkı ile sohbet eden Baran, hayırlı olsun temennisinde bulunarak köylerdeki hizmetlerinin devam edeceğini söyledi.

TAZİYE EVİ YAPILDI

120 metrekarealan üzerinde kurulan mahalle ve taziye evi, köyde verilecek sağlık, iletişim, kadın hakları ve şiddetle mücadele gibi seminerler için kullanılacak olmasının yanı sıra, aynı yerde mesleki kursların da verilebileceği belirtildi.

Kaynak: Diyarbakır Söz