ŞİDDETİN ÖNLENMESİ

ŞİDDETİN ÖNLENMESİ

ŞİDDETİN ÖNLENMESİ

MARDİN - Mardin'de, ilköğretim okullarında görev yapan 6 bin 500 öğretmene, ''Şiddetin Eğitim Yoluyla Önlenmesi ve Yenilenen İlköğretim Müfredatı Programları Tanımı'' semineri veriliyor.

Vali Yardımcısı Yavuz Selim Süzer, Atatürk Kültür Merkezi'nde düzenlenen seminerin açılışında, Mardin Valiliği ve İl Milli Eğitim Müdürlüğü işbirliğiyle merkez, ilçe ve köylerdeki ilköğretim okullarında görev yapan 6 bin 500 öğretmene, ''Şiddetin Eğitim Yoluyla Önlenmesi ve Yenilenen İlköğretim Müfredatı Programları Tanımı'' konulu seminer verileceğini bildirdi.

SEMİNER YAPILACAK

Türkiye'nin çeşitli üniversitelerinden ve Milli Eğitim Bakanlığından gelen uzman 32 akademisyenin, il genelindeki ilköğretim okullarında görev yapan öğretmenleri bilgilendireceğini belirten Süzer, şöyle dedi:

''Uzun soluklu bir çalışmanın sonunda seminer gerçekleştirildi. Şu anda 2 gruptan oluşan 20 kişilik uzman saha çalışması yapıyor. Bugün başlatılan ve 26 Hazirana kadar devam edecek eğitimde 32 akademisyen görev alacak. Öğretmenlerimiz yenilenen müfredat hakkında bilgi sahibi olacaklar, bunun yanında şiddetin eğitimle önlenmesi hususunda da konunun uzmanları tarafından bilgilendirilecekler. Seminerlerin yararlı olacağına inanıyorum.''

Milli Eğitim Müdürü Hasan Dal da seminere bugün yaklaşık bin öğretmenin katıldığını belirterek, seminerlerin il genelindeki ilköğretim okullarında görev yapan bütün öğretmenleri kapsadığını söyledi.

Kaynak: Diyarbakır Söz