Silvan'da şehit, sokağa yasak!

PKK, Silvan'da hendek kapatan polise roketatarla saldırıda bulundu. Şehit edilen polis memuru Ali Öztürk'ün Çermikli olduğu belirlenirken, ilçede sokağa çıkma yasağı ilan edildi.

Silvan'da şehit, sokağa yasak!

Diyarbakır'ın Silvan İlçesi'nde sokaklara kazılan hendekleri kapatmaya giden polis ekiplerine bir grup PKK'lı tarafından roketatar ve otomatik silahlarla saldırı düzenledi. Saldırıda Çermikli polis memuru Ali Öztürk şehit oldu, 1 polis ve 1 sivil yaralandı. Olaylar sonrasında ilçede, sokağa çıkma yasağı ilan edildi.

PKK'nın gençlik yapılanması YDG-H üyelerinin sokaklara kazdıkları hendekleri kapatmak için Silvan İlçe Emniyet Müdürlüğü'ne ait ekipler, dün sabaha karşı çalışma başlattı. Zırhlı araçlar ve kepçe ile Mescit Mahallesi'ne giden polis ekiplerine PKK'lılar roketatar ve otomatik silahlarla saldırıda bulundu. Atılan roketatarın isabet ettiği kepçe alev alırken, içinde bulunan polis memuru Ali Öztürk şehit oldu, 1 polis de yaralandı.

Polislerin anında karşılık vermesiyle güvenlik güçleriyle PKK'lılar arasında çatışma çıktı. Çatışma sırasında patlama sesi üzerine evinin bolkonuna çıkan 35 yaşındaki Hüseyin Yıldız yaralandı. Yaralı polis memuru ve evinde yaralanan Hüseyin Yıldız Diyarbakır'daki hastanelere sevk edilerek tedavi altına alındı.

SOKAĞA ÇIKMA YASAĞI

Saldırın ardından Mescit, Tekel  ve Konak Mahallesi'nde uygulanan sokağa çıkma yasağı öğleden sonra tüm ilçede uygulanmaya başlandı. Sokağa çıkma yasağı kararı polis araçları ve camilerden yapılan anonslanla halka duyuruldu. Silvan'da oturanlar evlerine çekilirken, PKK'lıları etkisiz hale getirmek için operasyonlar sürdürülüyor. İlçenin tüm giriş ve çıkışları tutulurken, araçlarda detaylı aramalar yapılıyor. Güvenlik güçleri Silvan Üçyol Mevkii'nde Diyarbakır yönünden gelen araçları durdurup ilçe merkezine gidişlerine izin vermedi.

ŞEHİT BABAYA SON BAKIŞ

Öztürk için Diyarbakır Emniyet Müdürlüğü önünde tören düzenlendi. Düzenlenen törene şehidin ailesi, Diyarbakır Valisi Hüseyin Aksoy, 7'nci Kolordu Komutanı Korgeneral İbrahim Yılmaz, Muharip Hava Kuvveti Komutan Yardımcılığı ve Birleştirilmiş Hava Harekât Merkezleri Komutanı Korgeneral Ziya Cemal Kadıoğlu, Cumhuriyet Başsavcısı Ramazan Solmaz, Emniyet Müdürü Adnan Taşdan ve şehidin silah arkadaşları katıldı.

Törende ilk olarak şehit Ali Öztürk'ün Türk bayrağına sarılı tabutu ambulanstan alınarak alana getirildi. Cenazenin getirilmesi sırasında şehidin eşi Semra Öztürk ve annesi Havva Öztürk gözyaşı döktü. Tören alanına kadın bir polisin kucağında uyuyarak getirilen şehidin 3 yaşındaki kızı Tuğçe ise tören boyunca uzun uzun babasının tabutunu izledi.

EMNİYET MÜDÜRÜ TAŞDAN

Şehidin özgeçmişinin okunmasının ardından Diyarbakır Emniyet Müdürü Adnan Taşdan bir konuşma yaptı. Taşdan, "Şer odakları bilmelidirler ki; bu topraklar üzerinde birliğimizi bütünlüğümüzü bozmak isteyenlere karşı kararlılıkla mücadelemiz devam edecek ve huzur bozucu hainlerin oyunları amaçlarına ulaşamadan bozulacaktır. Aziz şehidim, sen rahat uyu. Sen ettiğin yemine sadık, giydiğin üniforma ve şu anda üzerine örtülü şanlı bayrağımıza yakışan şekilde görevini ifa ettin. Şu anda mertebelerin en yücesine eriştin. Geride bıraktıkların bize emanettir" dedi.

EŞİ TABUTA SARILIP AĞIT YAKTI

Yapılan konuşmanın ardından İl Müftü Yardımcısı Abdullah Işık tarafından şehit Ali Öztürk için dua okunarak helallik alındı.  Daha sonra tabutun başına gelen şehidin eşi Semra Öztürk ve şehidin yakınları uzun süre 'Ali'm' diye ağıt yaktı. Tabutun başına getirilen küçük Tuğçe burada da uzun uzun babasının tabutuna ve fotoğrafına baktı.

'ARTIK SON ŞEHİT OLSUN'

Törenin ardından protokolden ayrılan İl Valisi Hüseyin Aksoy, 7. Kolordu Komutanı Korgeneral İbrahim Yılmaz, Diyarbakır Cumhuriyet Başsavcısı Ramazan Solmaz şehidin ailesine başsağlığı diledi. Bu sırada 7'nci Kolordu Komutanı Korgeneral İbrahim Yılmaz ile konuşan şehit polisin bir yakını, "Mücadele etmem gerekiyorsa yaparım. Çocuğumla ve herşeyimle. Hepimiz istiyoruz ki bu artık son şehit olsun. Evlere düşen ateş son olsun. Bizim evimiz yüreğimiz yandı. İnşallah son olsun. Kimsenin yüreği yanmasın. Biz Kürt kökenliyiz. Annemiz babamız Kürt. Türk'ü bu tarafa, Kürt'ü diğer tarafa koysalar ben ortalarında dururum. Biz Kürt olarak burada duracağız. Burada da orada da kardeşlerimiz var. Son damlaya kadar hazırız" dedi.

Yapılan törenin ardından şehit Ali Öztürk'ün cenazesi, toprağa verilmek üzere Çermik İlçesi'ne bağlı Gürüz Köyü'ne götürüldü. Meslektaşlarının omzunda helikopterden alınan şehit Öztürk'ün tabutu, Gürüz Mahallesi'ne getirildi ve burada kılınan namazının ardından toprağa verildi. Öztürk toprağa verilirken bazı yakınları fenalık geçirdi. Baygınlık geçirenler, mezarlıkta hazır bekletilen sağlık ekipleri tarafından Çermik Devlet Hastanesi'ne götürülerek tedaviye alındı. Mezarlıkta bulunan kalabalık ise, zaman zaman tekbir getirdi.

ASKERLER KONUŞLANDI

Bu arada Silvan'da akşam saatlerinde askeri hareketlilik yaşandı. TIR'lar üzerine yüklenen paletli tanklar ile zırhlı araçlar ilçe merkezinden geçerek, ilçenin çevresindeki hakim bölgelere konuşlandırıldı.

ŞIRNAK'TA İKİ POLİS ŞEHİT

Şırnak'taki 23'üncü Jandarma Sınır Tümen Komutanlığı girişindeki polis kontrol noktasına dün sabah 05.00 sularında PKK'lı militanlarca getirilen bomba yüklü arac infilak ettirildi. Şiddetli patlamada araç paramparça olurken, 2 polis şehit oldu, 5 polis de yaralandı. Yaralılar bölgeye giden ambulanslarla Şırnak'taki Asker Hastanesi'ne kaldırılarak tedavi altına alındı. Kaçan PKK'lılar, Kobra helikopterlerle yoğun ateş altına alındı. Operasyonda ilk belirlemelere göre 5 PKK'lı öldürüldü. PKK'lıların kaçtığı bölgeye 3 Sikorsky helikopterle özel eğitimli komandolar indirilirken, karadan da polis özel harekât timleri sevk edildi.

ŞEHİTLERİN KİMLİKLERİ AÇIKLANDI

Şehit olan polis memurlarının Adana nüfusuna kayıtlı Şahin Altmış ve Trabzon nüfusuna kayıtlı Soner Yıldırım olduğu belirlendi. Bölgede operasyonlar tüm hızıyla devam ederken, saldırının yapıldığı yerde oluşan çukur ve hasar gören araçlar bombanın tahrip  gücünü gözler önüne serdi

Kaynak: Diyarbakır Söz