Taksi müşterilerine uyarı

Altun; “Takside sadece taksimetre geçerlidir, taksimetre açtırın. Açmayan taksiyi de 155 Polis, 153 Zabıtaya bildirin” dedia.

Taksi müşterilerine uyarı

Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi Ulaşım Daire Başkanı İbrahim Altun, taksi müşterilerinin yanlış yönlendirildiğine dair başvuru aldıklarını belirterek, “Takside sadece taksimetre geçerlidir, taksimetre açtırın. Açmayan taksiyi de 155 polis, 153 zabıtaya bildirin” dedi.

TAKSİCİLERE DİKKAT

Diyarbakır’daki taksilerde dönüşüm çalışmalarının tamamlandığını belirten Altun, bazı taksicilerin standart tarife uyguladığını ve taksimetre açmadığını belirterek, “Havaalanı ve otogar dahil olmak üzere Diyarbakır’da tarife değil sadece taksimetre geçerlidir. Taksimetrenin açılışı 2 liradır. Kilometre başına da 1.35 lira bir ücret belirlemişiz.

HEMEN ŞİKAYET EDİN

Ancak taksimetre 5 liranın altında bir ücret yazarsa 5 lira ücret ödenir. Yani kısa mesafeler 5 liradır. Gece ve gündüz aynı tarife uygulanıyor. Otogar taksilerinin ekstra ücret hakkı bulunmuyor” dedi.

Altun, müşterinin taksimetre açma talebine olumsuz yanıt veren taksicilerin 155 polis ve 153 zabıtaya bildirilebileceğini belirtti.font-family

Kaynak: Diyarbakır Söz