Tarikat yüzünden boşandı!

Katie Holmes'un, 6 yaşındaki kızını Scientology'nin liderlerine hizmet etmek üzere eğitilen gençlik kollarına üye yapmamak için Tom Cruise'tan ayrıldığı öne sürüldü.

Tarikat yüzünden boşandı!

Hollywood'un en ünlü çiftlerinden Tom Cruise ile Katie Holmes'un 6 yıllık evliliklerinin bitmesine neden olan Scientology tarikatının "Sea Org" kolu hakkında detaylı bilgiler ortaya çıkmaya başladı. 50 yaşındaki Cruise'un 6 yaşlarındaki kızları Suri'yi üyesi yapmaya çalışmasından sonra Holmes'un boşanma davası açmasına neden Sea Org için "köle üyeleri" tanımlaması yapılıyor. İngiliz Daily Mail gazetesindeki habere göre; kendilerini Scientology tarikatına adayan 6 bin Sea Org üyesi bulunuyor. Normal şartlarda 16 yaşın altında kimse bu gruba dahil olamıyor. Ancak Cruise gibi cömert bağışçının çocuğu bu durumun dışında tutulacaktı. 6 bin kişiden oluşan Sea Org üyelerinin ana amacı tarikatın önde gelenlere hizmet etmek... Örneğin Tom Cruise gibi tarikatın önde gelenlerine "efendim" diyerek sesleniyorlar. Sürekli askeri üniforma giyen üyeler en sıkı eğitimlerini ise askeri disiplinin olduğu özel bir gemide alıyor. Sea Org üyeleri ayrıca Scientology tarikatı üyelerine hizmet etmek görevinden çıkamıyor.

MERKEZ ÜSSÜ 700 DÖNÜM

ABD'li bilim kurgu romanı yazarı L. Ron Hubbard'ın kurucusu olduğu Scientology tarikatı ilk başlarda bir felsefe olarak ortaya çıksa da zamanla dine dönüştü. Tom Cruise'un yanı sıra Madonna, Will Smith, Demi Moore, John Travolta gibi ünlü isimlerin mensubu olması ile dünya genelinde hızla yayılan tarikatın 3 bin 200'den fazla kilisesi bulunuyor. Tarikatın askeri üssü andıran 700 dönüm arazi üzerine kurulu merkezi ise Kaliforniya'nın Hemet kentinde bulunuyor.

Kaynak: Diyarbakır Söz