Tek böbrekle yaşayan küçük Hazat, organ nakli bekliyor

Erzincan'da tek böbrekle yaşayan ve haftada 3 gün diyalize giren 9 yaşındaki Hazat Akbulut, organ nakliyle sağlığına kavuşacağı günün hayalini kuruyor.

Tek böbrekle yaşayan küçük Hazat, organ nakli bekliyor

Yunus Emre Mahallesi TOKİ Sosyal Konutları'nda yaşayan Ertuğrul ve Esengül Akbulut çiftinin 3 çocuğundan biri olan, doğuştan tek böbrekli Hazat Akbulut, Erzincan Mengücek Gazi Eğitim ve Araştırma Hastanesi'nde haftada 3 gün diyalize girerek yaşama tutunmaya çalışıyor.

Ailenin tek erkek çocuğu olan Hazat, böbrek nakliyle sağlığına kavuşarak okula gitmek istiyor. Akbulut ailesi, Hazat için uygun böbreğin bulunması için dua ediyor.

Baba Ertuğrul Akbulut (35), gazetecilere yaptığı açıklamada, ''Çocuğumu gördükçe vicdan azabı çekiyorum, bir şey yapamıyorum, ben bitmiş bir insanım. Cezaevinden çıkalı 9 ay oldu, çocuğuma hiçbir şey yapamıyorum. Allah rızası için yardım edin. Çocuğumun bir böbreği doğuştan yok, bir böbreği de iflas etti. Bu konuyu cezaevinde 7 yıl sonra öğrendim. Şaşırdım, ne yapacağımı bilemiyorum'' diye konuştu.

Oğluna böbreğini vermek istediğini ancak yapılan testler sonucu böbreğinin uygun görülmediğini ifade eden Akbulut, eşinin de şeker hastalığı nedeniyle böbreğini bağışlayamadığını belirterek, ''Çapraz nakle müracaata bulunduk, bir sonuç çıkmadı. Allah rızası için yardım edin. İki böbreğimi veririm, çocuğumu kurtarın'' dedi.

Oğlunun rahatsızlığını anlatırken gözyaşlarını tutamayan Akbulut, Hazat'a uygun böbrek bulunması halinde çapraz nakille böbreğini bağışlayacağını sözlerine ekledi.

Anne Esengül Akbulut (33) ise ''Böbrek bulamadığımız için Hazat'ın vücudunda her gün yaralar oluşuyor. Hazat artık diyalize dayanamıyor. Katater takılması için doktorları artık Hazat'ın damarlarını bulamıyor, nakil olması lazım. Hazat her geçen gün geriye gidiyor. Artık Hazat'a bir yardım eli uzanmasını istiyoruz. O eridikçe biz de onunla eriyoruz. Elimizden bir şey gelmiyor. Allah rızası için oğlumu kurtarsınlar. Oğlum camdan dışarıya baktıkça diğer çocuklara imreniyor. Oğlumun stresine ben de dayanamadım ve şeker hastası oldum'' ifadelerini kullandı.

Sağlığına kavuşacağı günün hayalini kuran Hazat ise böbrek nakli olmak istediğini belirterek, ''Okula gitmek, oyun oynamak, su içmek istiyorum. Diğer çocuklar okula gidiyor ben de onlarla okula gitmek istiyorum'' dedi.

AA

Kaynak: Diyarbakır Söz