Tek odalı evde yaşama emniyet ışığı

Gazetemizin bir haberi daha ses getirdi. Diyarbakır’da tek odalı evde eşi ve 6 çocuğu ile birlikte yaşama tutunmaya çalışan Emrullah Bilmez’e emniyet teşkilatı el uzattı.

Tek odalı evde yaşama emniyet ışığı

Diyarbakır Söz Gazetesi ve Diyarbakır’ın ilk uydu kanalı Uzay Tv’nin sosyal içerikli, vatandaşların yaşadığı dramatik sorunları anlatan yayınları ses getirmeye devam ediyor. Bir haberimiz sonrasında mağdur bir aileye daha yardım eli uzatıldı.

Diyarbakır emniyeti, çocukları tarafından terk edilen Yenişehir İlçesi’ne bağlı Aziziye Mahallesi’ndeki Adile Soysal’dan sonra beyninde tümür olan ve hastalığından dolayı çalışamadığı için ailesiyle beraber sefalet içinde yaşayan Emrullah Bilmez’e de sahip çıktı.

Diyarbakır’ın Sur İlçesi’ne bağlı Fatihpaşa Mahallesi’nde tek odalı evde eşi ve 6 çocuğuyla beraber dramatik bir yaşam sürdüren baba Bilmez, gazetemiz ve Uzay Tv’de yayınlanan haberde yaşadıklarını anlatarak yardım istemişti.

POLİSLERİ DERİNDEN ÜZEN TABLO

 

Diyarbakır İl Emniyet Müdürlüğü’ne bağlı Toplum Destekli Polis, Bilmez ailesini yaşam savaşı verdikleri evde ziyaret etti. Evin içler acısı hali ve Emrullah Bilmez’in dramı polisleri derinden etkiledi. Bir süre baba Bilmez ve aile fertleriyle sohbet eden polisler, emniyet teşkilatının kendi arasında topladığı gıdaları teslim etti. Ailenin gıdadan giyime ve okul okuyan çocukları olduğu için kırtasiyeye kadar bir çok konuda yardıma ihtiyacı olduğu gözlendi. Polislerin getirdiği gıda paketleri bile aile bireylerini mutlu etmeye yetti.

‘İYİLEŞİP AİLEME BAKMAK İSTİYORUM’

Bayan polis memuru, evin hanımı ile özel olarak ilgilenirken,45 yaşında olan beyin tümürü hastası Emrullah Bilmez, hastalığından dolayı yatağa mahkum şekilde yaşadığını söyleyerek tedavi için yardım istedi. İyileşip çalışmak ve ailesini yardıma muhtaç olmaktan kurtarmak istediğini anlatan baba Bilmez’e polisler ilgili devlet kurumlarıyla irtibata geçerek yardımcı olma sözü verdi.

Emniyet teşkilatına teşekkür eden mağdur baba, devletin sıcaklığını gördükleri için çok mutlu olduklarını söyledi.

Kaynak: Diyarbakır Söz